Mark Steur nieuwe trainer-coach SDZ

Buitenboys op drempel periodetitel na zesde zege op rij

Ook na zes wedstrijden heeft Buitenboys nog altijd een honderd procent score in Zaterdag 3b. Dit keer werd VVA/Spartaan aan de kant gezet: 5-1.

Zoals eigenlijk bijna elke wedstrijd startte Buitenboys nog wat voorzichtig, het spel ging redelijk gelijk op in de openingsfase. Halverwege de eerste helft was het Gianni Rellum die voor de 1-0 zorgde. Zoe Visser maakte er voor rust nog 2-0 van. VVA/Spartaan had mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar benutte die niet.

In de tweede helft speelde de regen een grote rol, waardoor er voetballend weinig meer te genieten was. Toch wist Buitenboys de score nog op te voeren, via goals van Calvin van Bruggen, Collins John en Jesper Haazelager. In de slotminuut deed VVA/Spartaan nog wel wat terug, een goal voor de statistieken en overigens pas de tweede tegengoal die Buitenboys die seizoen incasseerde.

Volgende week gaat Buitenboys op bezoek bij Pancratius, de enige ploeg die de Almeerders tot nu toe nog een beetje bij kan benen. De Badhoevedorpers pakten tot nu toe 12 punten uit 5 duels. Als Buitenboys volgende week zaterdag weet te winnen, heeft het de periodetitel echter al binnen. Op papier volstaat een gelijkspel ook, want het verschil in doelsaldo lijkt niet meer te overbruggen. Lukt dat niet, dan heeft Buitenboys op 20 november nog een mogelijkheid om de periodetitel te pakken.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)