Buitenboys pakt eerste drie punten in Baarn

Zaterdag derde klasse club Buitenboys heeft de eerste overwinning van dit seizoen over de streep kunnen trekken. De Almeerders wonnen met 1-0 van TOV.

Het was geen hoogstaand duel op sportpark Polderkwartier in Almere. Tijdens het eerste kwartier had de thuisploeg de overhand, maar uiteindelijk ging de strijd gelijk op. Er waren wel kansen aan beiden zijden, maar doelpunten waren er in de eerste fase van het duel niet. Wel kreeg TOV het laatste kwartier van de eerste helft een licht overwicht. Grote kansen deden zich ook bij de ploeg uit Baarn niet voor. Toch nam Buitenboys in de 41e minuut de leiding, met een fraaie actie maakte Giovanni Kasanwirjo de 1-0.

Na de rust was het spelbeeld identiek aan de eerste helft. Twee aanvallende ploegen, maar zonder uitgespeelde mogelijkheden. In de 65e minuut leek Buitenboys toch de voorsprong te verdubbelen. De kans werd echter niet goed uitgespeeld en TOV kon redding brengen. Het laatste kwartier van de wedstrijd kwam TOV nog in scoringspositie, maar de paal redde Buitenboys.

Buitenboys behaalde de eerste zege van het seizoen, maar blijft nog op de voorlaatste plaats van de ranglijst staan. Bij winst in het inhaalduel tegen AH’78 kan men weer stijgen op de ranglijst. Het duel wordt op dinsdag hervat bij de stand van 0-4 voor Buitenboys.