Buitenboys pakt periodetitel op bezoek bij Pancratius

Na 6 wedstrijden zag het er allemaal goed uit voor Buitenboys, de ploeg van Mark Steur had nog de volle score en kreeg nog nauwelijks goals tegen. Zaterdag moest het op bezoek bij Pancratius, de verrassende nummer 2 van de competitie tot nu toe. Bij winst konden de Almeerders de periodetitel alvast veilig stellen. En dat lukte: 2-4.

Toch leek het er in de eerste helft niet op dat Buitenboys het feestje al kon vieren. De openingsfase was voor de ploeg uit Badhoevedorp, dat na een kwartier wel moest wisselen vanwege een blessure. Halverwege de eerste helft was het Collins John die dan toch de ban brak voor Buitenboys. Maar het werd al vrij vlot 1-1, dankzij een knal van afstand. Dat was ook de ruststand.

Steur zal zijn mannen in de rust flink hebben toegesproken, want na rust besliste Buitenboys de wedstrijd plotseling in een minuut of 5. Al was dat ook te danken aan matig verdedigend werk van Pancratius. Eerst kon John helemaal vrijstaand de 1-2 binnen koppen. Even later zorgde Calvin van Bruggen bij de tweede paal voor de 1-3. En weer twee minuten later maakte Jesper Haazelager er ook nog 1-4 van, na een voorzet van Giovanni Kasanwirjo vanaf de linkerkant. De aangever van de 1-4 raakte kort daarna ook nog de lat uit een fraaie lob.

Daarna was Pancratius weer even aan zet en het wist op 2-4 te komen, dankzij een rake kopbal van Danny Hijzelendoorn uit een vrije trap. Pancratius geloofde weer in een resultaat en ging op zoek, maar het bleven de Almeerders die de beste kansen kregen. Zo werden in het laatste kwartier nog lat en paal geraakt. Het maakte allemaal niet meer uit, want de winst en daarmee ook de periodetitel waren binnen.

De cijfers liegen er niet om: 7 gespeeld, 7 overwinningen, 29 goals voor, 4 tegen. Het mag duidelijk zijn dat Buitenboys de te kloppen ploeg is in Zaterdag 3b. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma