Buitenboys schakelt competitiegenoot AmstelveenHeemraad uit in beker

Dinsdagavond troffen competitiegenoten Buitenboys en Amstelveen Heemraad elkaar in de districtsbeker. Bij de Almeerders kregen belangrijke spelers als Collins John en Rowdy Moorman rust. Maar ook zonder hen bleek de ploeg van Mark Steur niet te kloppen, al kwam Amstelveen dichtbij.

Al na een minuut of drie kwam de thuisploeg op voorsprong via Giovanni van der Zaken. Daarna kwam Amstelveen wat beter in de wedstrijd. Zo moest Indy Kool optreden bij een inzet van Mourad Aitja en ging de rebound van Toby Correia over. Vlak voor rust kreeg ook Buitenboys nog een goede mogelijkheid, maar Giovanni Santangelo redde. Daardoor was 1-0 de ruststand.

Met een klein uur op de klok wist Amstelveen op gelijke hoogte te komen. Een corner van Zakaria Madrane zeilde in een keer het doel in. Het spel ging redelijk gelijk op, maar de thuisploeg wist wederom de leiding te nemen. Een vrije trap van Gianni Rellum werd binnen gekopt. Daarna volgden kansen voor Amstelveen op de 2-2, waarvan de allergrootste vlak voor tijd. De bal ging op de stip nadat Jaïr Cruden werd neergehaald. Cruden ging zelf achter de bal staan, maar miste, waardoor Buitenboys doorbekert.

Komend weekend gaat Amstelveen in de competitie op bezoek bij Kadoelen, Buitenboys ontvangt EVC.