Home / slideshow / Buitenboys verslaat Amstelveen voor de tweede keer in anderhalve week

Buitenboys verslaat Amstelveen voor de tweede keer in anderhalve week

Anderhalve week geleden troffen Buitenboys en Amstelveen Heemraad elkaar in de districtsbeker. Toen trokken de Almeerders aan het langste eind. In het competitieduel was dat opnieuw zo: 0-3.

De ploeg uit Amstelveen leek goed voorbereid op het duel met Buitenboys en besloot weinig ruimtes weg te geven. Daardoor duurde het een tijdje voordat Buitenboys de score kon openen. Uit een vrije trap was het uiteindelijk raak. De trap van Collins John werd van richting veranderd en viel voor de voeten van Dave Montijn, die de 0-1 maakte. Ook Amstelveen probeerde het wel en had met Pim Rive een prima kans op de 1-1, maar Rick van Hekken wist dat met een goede redding te voorkomen. De rebound ging hoog over en daardoor was de ruststand 0-1.

Ook na rust was Buitenboys de bovenliggende partij, maar kreeg Amstelveen wederom een goede kans op de gelijkmaker. Een inzet van Ibrahim Uwamahoro eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Even later was het in de kluts Montijn die er 0-2 van maakte. De wedstrijd eindigde met een ongelukkige eigen goal. In de slotfase dacht Amstelveen via Robert Lesmeister nog wat terug te doen, maar de scheidsrechter oordeelde dat zijn poging via de onderkant van de lat niet over de lijn was geweest.

Niet de gehoopte voorbereiding voor Amstelveen Heemraad op de derby met RODA ’23. Buitenboys treft komend weekend VVA/Spartaan en kan dan al een grote stap zetten richting de eerste periodetitel.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Bekijk hier alle foto’s van Hans van Beek