Home / slideshow / Buitenboys wacht cruciale weken voor kampioenschap: “Vier finales”

Buitenboys wacht cruciale weken voor kampioenschap: “Vier finales”

SC Buitenboys is met nog acht wedstrijden voor de boeg de grote favoriet voor het kampioenschap. De derdeklasser heeft een voorsprong van tien punten op achtervolger Wartburgia, waardoor Buitenboys zich zelfs nog wat fouten kan permitteren. Hoofdtrainer Mark Steur weet echter dat het nog niet gespeeld is. “Voor ons wachten de komende weken vier finales”, stelt hij.

Dat zegt de oefenmeester niet voor niets, want de komende wedstrijden zullen naar verwachting uitdagend zijn voor Buitenboys. Waar de club dit weekend op het eigen sportcomplex tegen Wartburgia uitkomt, wachten vervolgens duels met Buitenveldert (uit), RODA ’23 (uit) en JOS Watergraafsmeer (thuis). Het zijn allemaal clubs die in het verleden lieten zien dat ze het niveau van Buitenboys kunnen aantikken en overtreffen. Daardoor moet Buitenboys scherp blijven om de voorsprong vast te houden.

“Onze aankomende tegenstanders zijn absoluut geen ploegen waartegen je zomaar wint. Anderzijds kan het voor ons een voordeel zijn dat we tegen deze verenigingen uitkomen. Ik hoef als trainer namelijk weinig werk te verzetten om mijn spelers scherp te krijgen. Alle spelers weten dat ze een aantal moeilijke wedstrijden te wachten staan en dat ze zich daarvoor moeten opladen. Persoonlijk merk ik echter dat de jongens erop gebrand zijn om het de komende weken goed te doen.”

De koppositie van Buitenboys komt allerminst uit de lucht vallen. Vorig seizoen deed de club het namelijk ook al goed, terwijl het dit voetbaljaar met slechts twee gelijkspelen en één nederlaag eveneens overtuigde. “Ik denk dat de breedte van onze selectie een zeer groot voordeel is. We beschikken namelijk over twintig man die allemaal goed genoeg zijn om in de basis te staan. Over het algemeen heeft het dit seizoen bij ons met blessures ook meegezeten. Ook hebben we het geluk gehad dat onze tegenstanders af en toe punten morsten.”

Steur merkt dat het kampioenschap al leeft binnen de groep. “We zijn natuurlijk al het gehele jaar bezig om dit te bereiken. Vanaf de eerste dag stonden we bovenaan en begonnen ploegen zich tegen ons in te stellen. We hebben keihard gewerkt.” Voorlopig vindt hij het echter belangrijk om per wedstrijd te kijken. “De aankomende duels zijn pittig zat, dus we hebben onze concentratie nodig. We moeten het eerst zelf maar eens laten zien. Te beginnen komende zaterdag tegen Wartburgia.”

Tekst: Jordi Smit