Home / Algemeen / Buitenboys wacht nog op eerste overwinning

Buitenboys wacht nog op eerste overwinning

Buitenboys heeft in de zaterdag derde klasse C nog niet het zoet der overwinning mogen smaken. De ploeg van Patrick Bal verloor nipt met 3-2 bij DOSC en blijft dan ook hekkensluiter. Bij DOSC was Koen van der Wolk met drie treffers de grote man.

Voor het team uit Almere was dit duel belangrijk. DOSC had na vijf wedstrijden zes punten verzameld en met een overwinning zou Buitenboys aansluiting vinden andere ploegen. In minuut twee moest men echter al een goal toestaan van Van der Wolk en dat was een streep door de rekening (0-1). De slordige opbouw bij Buitenboys deed het spel van de Almeerders geen goed. Toch kwamen de bezoekers in de vijftiende minuut op gelijke hoogte. Nadat DOSC achterin slordig was, strafte Buitenboys dit direct af. Giovanni Kasanwirjo raakte de paal met een schot, in tweede instantie wist Faizel Mac Donald de goal wel te maken. DOSC kwam sterk terug en scoorde de 2-1, Van der Wolk deed het met een kopbal.
Buitenboys kreeg het spel weer in handen, maar na een fout bij de gasten scoorde DOSC nog voor de rust de 3-1. Weer maakte Van der Wolk het doelpunt voor de ploeg uit Den Dolder. Voor de pauze maakte Buitenboys nog de aansluitingstreffer, in het strafschopgebied werd hands gemaakt, met een tweede gele kaart kon een speler van DOSC vertrekken en kregen de Almeerders een penalty. Rowdy Moorman scoorde uit de strafschop de 3-2.

Na rust kreeg DOSC snel een tweede rode kaart. Buitenboys speelde tegen negen man en keek nog tegen een 3-2 achterstand aan, er was dus perspectief voor de ploeg uit Almere. Kansen kwamen er maar en een inzet werd van de doellijn gehaald. Ook de keeper van de thuisploeg hield zijn team op de been. Bij Buitenboys ontstonden irritaties en zo kreeg ook de ploeg van trainer Bal een rode kaart. Na dit moment waren er geen kansen meer geweest.

Met een punt uit zes duels wacht Buitenboys nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. Komende zaterdag wacht de Almeerders weer een pittige tegenstander als TOV uit Baarn op bezoek komt. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zaterdag derde klasse C te zien.

Send this to a friend