Buitenboys wint met dubbele cijfers van Kadoelen

Dat zaterdag derdeklasser Buitenboys grote plannen heeft bewijst de selectie van  trainer Mark Steur voor de tweede week achter elkaar. Kampioen worden is een van de doelstellingen van deze formatie. Dit weekend moest Kadoelen er met 10-0 aan geloven. Buitenboys scoort momenteel makkelijk en verdedigend gaat het hen ook goed af.

In de beginfase waren er al twee kansen voor de ploeg uit Almere maar goals bleven nog even uit.  Uiteindelijk kon ook deze tegenstander de Almeerders niet van doelpunten af houden. In minuut 28 was het dan toch raak voor de Almeerders. Collins John maakte de 1-0 en later  ook de 2-0 na een mooie actie van Benadict Lacroes. De gasten konden niet echt imponeren en  kregen weinig mogelijkheden om tot scoren te komen.

Na de rust kwamen de Almeerders pas goed los en was het deze middag weer prijsschieten.  John wist nog drie het net te vinden en vervolgens maakten Lacroes, Shahzaib Aurangzaib, Sharindra Jagroep en Rowdy Moorman uiteindelijk de tien vol. De zevende treffer kwam op naam van een Kadoelen-speler. De Amsterdammers kregen ook nog een strafschop, maar deze werd gestopt door Buitenboys doelman Duaine Le Blanc.

Trainer Mark Steur was tevreden maar zag nog wel verbeterpunten voor zijn ploeg en gaat daar de komende week aandacht aan besteden. “Op de goede momenten was de ploeg zeer attent, schakelden we goed en drukten we de tegenstander nog meer terug. We hebben laten zien tot de laatste minuut er voor te gaan.”

De Almeerders staan fier op kop en krijgen komende wedstrijd AH’78 als tegenstander in een uitwedstrijd. De ploeg uit Huizen wil nog wel eens verrassen en liet dat zaterdag ook zien bij De Meer. Om 14.30 is de aanvang.