Home / Algemeen / Buitenboys wint op bezoek bij De Dijk

Buitenboys wint op bezoek bij De Dijk

Op Sportpark Schellingwoude ontving het zaterdagelftal van De Dijk het Almeerse Buitenboys. De bezoekers zijn uitstekend gestart in de competitie, in de eerste twee wedstrijden werden zes punten behaald. Met een doelsaldo van 11 voor en 0 tegen. De Dijk had tot dit duel vier punten behaald. In Schellingwoude ging Buitenboys er met de volle winst vandoor, de wedstrijd eindigde in 1-3.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Na een aanval over meerdere schijven werd er geschoten. Buitenboys-doelman Rick van Dekken drukte de bal over de zijlijn. De corner leverde vervolgens niets op. In de tegenaanval waren de bezoekers gevaarlijk. Een nette voorzet van Mitchel Martens werd door Collins John binnen gekopt. Vijf minuten voor rust werd er aan de andere kant ook met het hoofd gescoord. Een feilloze voorzet van Alexander Dacuycuy werd door Jaouad Aarbi met een snoekduik tegen de touwen gekopt. Een beloning voor het harde werken van de Amsterdammers.

Na rust startte Buitenboys met De Dijk onder druk te zetten. In minuut 51 van de wedstrijd ontstond de volgende mogelijkheid voor John. De aanvoerder draaide goed weg en haalde uit. Doelman Ruben Geervliet wist het schot te pareren en hield zijn ploeg op de been. Na een uur spelen verdween een schot van Dave Montijn net over de lat. Hij kreeg de bal voor zijn voeten nadat een schot van John was gekeerd. De thuisploeg werd gedurende de tweede helft wel beter. Beide ploegen speelden voor de winst, want ook de Amsterdammers werden dreigend voor het vijandelijke doel. Maar De Dijk moest in minuut 81 een tegenslag verwerken, Buitenboys kwam namelijk voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong. Rowdy Moorman scoorde na een combinatie met John. Onder luid gejuich van de Almeerse spelers werd de goal gevierd. In de slotfase maakte Buitenboys de bevrijdende 1-3. Een lange bal van de ingevallen Patrick Berendsen bereikte Martens, die aflegde. De bal werd daarna binnen getikt door Shahzaib Aurangzaib. Na de 1-3 gooide De Dijk nog alles in de strijd om een aansluitingstreffer te forceren, maar het mocht niet baten. De wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning van Buitenboys.

Aankomende dinsdag spelen allebei de ploegen een bekerwedstrijd. De Dijk neemt het op tegen Arsenal uit de zaterdag tweede klasse. Buitenboys treft competitiegenoot Amstelveen Heemraad.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)