Home / Algemeen / Buitenveldert besluit kalenderjaar met knappe winst op EDO

Buitenveldert besluit kalenderjaar met knappe winst op EDO

Het zijn altijd leuke wedstrijden tussen Buitenveldert en EDO. Twee uitersten, maar wel allebei voetballende ploegen. En de balans is in het voordeel van de Amsterdammers, die de nummer twee van de zaterdag tweede klasse A met 3-0 versloeg.

“EDO is oud en ervaren, wij zijn jong en onervaren. Wij hebben een gemiddelde leeftijd van ongeveer 20,5, EDO daarentegen gemiddeld 36 jaar. Zo’n ploeg ga je niet zomaar wegspelen, met veel goede voetballers. Wij hebben het goed gedaan en waren nu de gelukkige”, zei trainer Wilfred den Breejen.

Donny van de Pol maakte, niet voor het eerst dit seizoen, het verschil voor de thuisploeg. Nadat hij door Martin Campbell de diepte in werd gestuurd, prikte hij oog-in-oog met keeper Alex Bindenga de 1-0 binnen. Niet veel later was een schot van buiten het strafschopgebied van de spits onhoudbaar voor Bindenga: 2-0.

“Vrij snel daarna koos EDO er al voor om achterin één-op-één te spelen. Dat extra mannetje op het middenveld speelden ze goed uit en daardoor hadden zij ook iets meer overwicht, maar aan de andere kant konden wij met onze snelheid gevaarlijk zijn”, zag Den Breejen. Dat leidde ook de 3-0 in, al kwam daar wat geluk bij kijken. Na een goedlopende Buitenveldertse aanval werd de bal door een Haarlemmer in het eigen doel geschoten.

Door de overwinning heeft Buitenveldert de top-4 in het vizier. “Ik kijk tevreden terug op de eerste seizoenshelft. We staan momenteel waar we horen. De jongens ontwikkelen zich goed en beginnen steeds meer te wennen aan het seniorenvoetbal. Stiekem kijken we naar de top-4. Ik vind dat wij daar best wel wat te zoeken hebben.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)