Buitenveldert-Wartburgia

Buitenveldert boekt op bezoek bij De Meer monsterscore

Buitenveldert behaalde zaterdagmiddag een zeer grote overwinning tegen De Meer. Hoewel de thuisploeg nog wel op voorsprong, ging het uiteindelijk met 2-9 onderuit. Maxim de Swaan was de grote man met drie doelpunten.

Bekijk de uitslagen en stand in Zaterdag 3B

Vanwege het slechte weer moesten beide ploegen op een slecht bespeelbaar grasveld spelen, wat resulteerde in een hoop glijpartijen aan beide kanten. Buitenveldert had het in de openingsfase daar lastig mee en kwam binnen een half uur ook nog eens op een achterstand. Een afgeslagen bal rolde door naar de tweede paal, die daar tegen de touwen werd aan gewerkt. Binnen een minuut stond de stand echter alweer gelijk door een doelpunt van Yassine Acheffay. Nog voor rust scoorden Nizar Rahou en Maxim de Swaan (2x) eveneens, waardoor Buitenveldert met een 1-4 voorsprong ging rusten.

Ook in de tweede helft had De Meer problemen met het spel van Buitenveldert. De bezoekers straften de fouten van de gastheer veelvuldig af en stichtten met de snelheid voorin gevaar. Waar De Meer na 54 minuten de stand terugbracht tot 2-4, ging Buitenveldert vervolgens los. Jeremy van Empelen zorgde vijf minuten later voor de 2-5, waarna Yassine Acheffay, Maxim de Swaan, Akke Pennin en Ilyass Ahnin nog voor het laatste fluitsignaal een doelpunt maakten. Daarmee kwam de einstand op maar liefst 2-9 te staan, waarmee Buitenveldert op de vijfde plaats in de competitie staat.

Buitenveldert-trainer Tijn Hammer zag dat zijn ploeg het in de eerste tien minuten moeilijk had, maar dat dit veranderde naarmate de wedstrijd vorderde. “We speelden tegen een ploeg die vanaf de openingsfase knokte, waardoor het even duurde voordat we in de wedstrijd zaten. Op een gegeven moment kwamen zij er echter niet meer uit en straften wij hun fouten af. Wij bleven ondertussen goed combineren en konden daardoor eenvoudig uitlopen naar een 2-9 eindstand.”

Tekst: Jordi Smit