Buitenveldert boekt ruime bekeroverwinning op TOV

Buitenveldert heeft in de beker een uitstekende overwinning geboekt op TOV. De Amsterdammers wonnen overtuigend met 6-1.

De derdeklassers leken voorafgaand aan het duel aan elkaar gewaagd, maar Buitenveldert liet in de eerste tien minuten zien dat er weinig te halen was. De ploeg van Tijn Hammer was het betere team en creëerde twee grote kansen, maar beide mogelijkheden eindigden niet in een doelpunt. Toch kwam het nog voor rust op een 3-0 voorsprong te staan. Antonie de Puysselaar zorgde voor de openingstreffer, waarna hij ook de tweede treffer maakte. Brian Krijger zette het derde doelpunt op het scorebord.

In de tweede helft was het verzet van TOV gebroken. Buitenveldert liep via een doelpunt van Maxim de Swaan uit naar 4-0, waarna de tegenstander wat terugdeed en voor de aansluitingstreffer zorgde. Het leverde echter niet meer spanning op, want in de tweede helft liep Buitenveldert verder weg. Dankzij doelpunten van Daniel Schmidt en De Swaan, die zijn tweede doelpunt maakte, eindigden beide ploegen met een stand van 6-1.

Hammer kon na de wedstrijd niets meer dan tevreden zijn. “We hebben vandaag een uitstekende wedstrijd op de mat gebracht en terecht gewonnen”, zo reageerde de oefenmeester. “Het was zeker het stukje kwaliteit dat het verschil maakte. Hoewel ik het belangrijk vond om geen tegendoelpunt te krijgen, zijn dat uiteindelijk details. Het belangrijkste is dat we een overwinning boeken en een ronde verder zijn.”

Tekst: Jordi Smit