Buitenveldert en Amstelveen houden elkaar in evenwicht

Op bezoek bij nummer drie Buitenveldert heeft zaterdag tweedeklasser Amstelveen een punt gepakt. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, waardoor een 1-1 gelijkspel een terechte uitslag was. Veel schieten ze hier allebei niet mee op.

Binnen één minuut had Buitenveldert al op een 1-0 voorsprong kunnen komen. De inzet van Donny van de Pol, die eerder op de dag zijn overgang naar Hoofdklasser Swift afrondde, viel op de lat. Aan de andere kant van het veld mikte Jair Cruden net naast het doel. Het spel ging op en neer. Halverwege de eerste helft lukte het de thuisploeg alsnog om aan de leiding te komen. Aanvoerder Björn Ouwehand legde de bal precies achter de verdediging op de, op snelheid liggende, Martin Campbell. De vleugelaanvaller vond spits Van de Pol, die zijn twintigste competitietreffer maakte: 1-0.

Desondanks bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na de rust was Amstelveen iets dreigender en kwamen de gasten vrij snel op gelijke hoogte. Uit de scrimmage kwam de bal terecht bij de vlak daarvoor ingevallen Robin Oussoren, die hiervan gebruik maakte door de bal achter doelman Jules Oomen te schieten voor de 1-1.

De slotfase leverde een paar hachelijke taferelen op. Eerst ontsnapte Buitenveldert aan een strafschop toen Cruden volgens scheidsrechter Tol net buiten de zestienmeter onderuit werd gehaald, terwijl Amstelveen tien minuten voor tijd verdediger Quincy Uljee met zijn tweede gele kaart zag vertrekken. Ondanks het overtal lukte het de thuisploeg niet meer om te scoren.

Buitenveldert blijft derde staan en zag nummer twee Blauw-Wit Beursbengels uitlopen. Amstelveen blijft een nacompetitieplek bezetten. De ploeg van Laurens ten Heuvel slaagde er wel in om de achterstand op de veilige elfde plek te halveren naar één punt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.