Home / Algemeen / Buitenveldert en Donny van de Pol verpulveren OSV

Buitenveldert en Donny van de Pol verpulveren OSV

Zaterdag tweedeklasser Buitenveldert heeft in de derby tegen OSV een monsterzege geboekt. De ploeg van Wilfred den Breejen won met maar liefst 2-8. Donny van de Pol was met vijf doelpunten de grote man aan de kant van Buitenveldert.

Na negen minuten opende Van de Pol het bal. Een paar minuten later werd Martin Campbell aan de rechterkant de diepte ingestuurd en werkte goed af voor de 0-2. De bezoekers hadden de smaak te pakken en breidden de voorsprong via Bjorn Ouwehand en opnieuw Van de Pol uit. Dat zorgde ervoor dat de bezoekers al na negentien minuten met 0-4 leidden. Na de ruime voorsprong werd de thuisploeg sterker en deed Nicky Roele iets terug: 1-4. Kort daarna werd Rik Smit met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en moest de ploeg van Ron van der Velde verder met tien man.

Buitenveldert kende geen genade voor die tien man. Nabil Ezzahri stond aan het einde van een mooie aanval voor de 1-5. Even later maakte de thuisploeg via Mischa Klaver nog de 2-5, waarna de grote Donny van de Pol-show begon. De koploper van het topscorersklassement deed er een schepje bovenop met een loepzuivere hattrick, waardoor hij na zijn vijf treffers in Oostzanerwerf op 25 doelpunten staat. “Wat dat betreft heeft Donny erg goede zaken gedaan. We moeten kritisch blijven en hij had er wellicht een paar meer kunnen maken. Hij had dit nodig, omdat hij de laatste tijd niet meer zo makkelijk scoort als in het begin van het seizoen. Hopelijk komt hij nu weer helemaal los, want hij verdient dit”, aldus den Breejen.

Na een iets mindere resultaten tegen AMVJ, Arsenal, BOL en Amstelveen kon Den Breejen weer genieten van zijn team. “Wij hebben vandaag voetballes gegeven. Na de resultaten van afgelopen weken is dit heerlijk. Hopelijk kunnen wij deze lijn doorzetten naar volgende week. Door de nederlaag van BOL is het opeens weer spannend geworden bovenin. Ons doel is om de nacompetitie te halen. Maar je weet het nooit; als twee vechten om een been, loopt de derde ermee heen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag Roy Baltus

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)