Buitenveldert gaat in slotfase onderuit tegen RODA ’23

Buitenveldert ging zaterdagmiddag onderuit tegen RODA ’23. Lang leken de Amsterdammers een punt mee naar huis te nemen, maar in de slotfase ging het alsnog mis.

Bekijk alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3B

Buitenveldert ging een lastig duel tegemoet. Trainer Tijn Hammer moest het stellen zonder een aantal sterkhouders in de verdediging, waardoor achterin meerdere nieuwe jongens een kans kregen. Het zorgde voor onzekerheid achterin, waaruit ook de 1-0 ontstond. De doorgeschoven rechtsback van RODA ’23 ontving de bal en gaf een schitterende voorzet, waaruit Lennart Rust de openingstreffer maakte.

Alhoewel de treffer niet per definitie uit het niets viel, was het wél een tik voor Buitenveldert. De bezoekers wisten echter snel de rug te rechten en nog voor rust de gelijkmaker te forceren. Na onnodig balverlies van RODA ’23 schoof Buitenveldert snel door. De bal kwam vervolgens aan de buitenkant terecht bij Ilyas Ahnin die deze in de verre hoek draaide. De keeper van RODA ’23 had nog slechts het nakijken.

In de beginfase van de tweede helft ging het spel op en neer en wisten beide ploegen zo nu en dan gevaarlijk te worden. Het was RODA ’23 echter dat opnieuw op voorsprong wist te komen. Nadat Hassan Makdan uitstapte, schoot hij de bal geheel beheerst in de hoek: 2-1. het doelpunt zorgde ervoor dat Buitenveldert opnieuw moest komen en wederom bleek het in staat om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. De arbiter gaf namelijk een penalty aan Buitenveldert, waarvan Richie Yeboah dankbaar gebruikmaakte: 2-2.

Het kon nog alle kanten op in het duel, want beide ploegen hadden nog een half uur te spelen. De gelijkmaker gaf Buitenveldert beduidend zelfvertrouwen, want het kreeg via Yeboah opnieuw een grote kans. Hij kwam alleen voor de keeper te staan, maar het lobje belandde uiteindelijk over het doel. In de laatste minuten was het alsnog raak voor RODA ’23. De linksback van Buitenveldert wilde een kopduel aangaan, maar lanceerde via zijn rug onbedoeld de spits van RODA ’23.  Vervolgens schoot Tim Steij zijn elftal naar de overwinning: 3-2.

Tijn Hammer was na afloop teleurgesteld en wilde het niet hebben over de missende spelers. “De andere teams hebben ook last van schorsingen en blessures, dus daar moeten we het zeker niet op gooien. We moeten de komende tijd simpelweg uit een ander vaatje tappen. Drie keer op een rij hebben we nu punten verspeeld, dus dan moet je ook naar jezelf kijken. Het was vandaag gewoon niet goed genoeg en dat moet volgende week beter”, aldus Hammer.

Tekst: Jordi Smit