Home / Algemeen / Buitenveldert goed voor 8 doelpunten tegen Hoofddorp

Buitenveldert goed voor 8 doelpunten tegen Hoofddorp

In het seizoen 2018/2019 degradeerde Buitenveldert uit de tweede klasse naar de derde klasse. Tijn Hammer is als trainer van Buitenveldert de opvolger van Wilfred den Breejen. Hiervoor was Hammer verantwoordelijk voor het tweede elftal van de club. Bij de eerste officiële wedstrijd van het seizoen zag hij zijn ploeg acht keer scoren tegen Hoofddorp, terwijl het geen tegengoals incasseerden.

Waar Buitenveldert dit jaar na de degredatie uit de tweede klasse speelt in de derde klasse, speelt het elftal van Hoofddorp in de vierde klasse. De eerste helft van de wedstrijd was Buitenveldert de bovenliggende partij, al kon Hoofddorp nog wel mee komen in het spel van de thuisspelende ploeg. Voor de pauze werd er nog wel twee keer gescoord. De 1-0 werd gemaakt door Vitor Da Silva Santor, de tweede treffer komt op naam van Great Nyarko.

Na rust bleek Buitenveldert er op conditioneel vlak beter voor te staan dan de bezoekers. Een belangrijke kanttekening is wel dat Hoofddorp afgelopen donderdag nog een oefenwedstrijd had gespeeld. Dit zorgde ervoor dat Hoofddorp moeite had om de ploeg van Hammer te belopen. In de periode na de pauze maakte Buitenveldert meerdere goals. Zo scoorde Akke Pennin de 3-0, Ebenezer Ntim de vierde van de middag en Maxim de Swaan tekende aan voor de 5-0. Spits Richie Yeboah maakte de meeste goals tegen Hoofddorp. De spits maakte de 6 en 7-0. In het laatste kwartier viel een doelpunt, invaller Kevin Clijdesdale maakte de laatste goal van de wedstrijd.

Hammer vond na afloop dat deze wedstrijd een goede leerschool voor zijn spelers was. Teams uit de vierde klasse spelen vaak ander voetbal dan dat het team gewend is. “Het is een goede overwinning en we hebben mooie doelpunten gezien.” Ook zag hij zijn ploeg aanvallen via verschillende schijven en was men niet zelfzuchtig voor de goal. “Iedereen gunde elkaar wat en benutte elkaars kwaliteiten. Het teamgevoel zit goed en dat kan ik erg waarderen. Ook ben ik tevreden over de voorbereiding. We hebben veel jonge jongens, zo schoven er meer dan zeven spelers door uit de O19. Deze jongens passen zich goed aan en werken hard.”

Voor het aankomende seizoen hebben Hammer en zijn spelers een duidelijk doel voor ogen. De ploeg wil namelijk kampioen worden, zodat er direct kan worden teruggekeerd naar de tweede klasse. “Het wordt niet makkelijk, want het niveau in de derde klasse wordt ook steeds hoger. Doordat clubs ervoor kiezen om op zaterdag actief te zijn.”

Opstelling Buitenveldert: Jules Oomen, Jelijno Milop, Damien Griffith, Anthony Bendanon, Vitor Da Silva Santor; Ebenezer Ntim, Great Nyarko, Maxim de Swaan; Nerivio Kasanwirjo, Richie Yeboah en Akke Pennin.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)