Buitenveldert in strijd om nacompetitie niet langs Jong Holland

Buitenveldert heeft in de strijd om een plaats in de nacompetitie punten verspeeld in de thuiswedstrijd tegen Jong Holland. De koploper van de derde periode nam een punt mee naar Alkmaar: 1-1. Buitenveldert speelde bijna de gehele tweede helft met tien man door een rode kaart voor Ben Holthaus.

Buitenveldert begon niet goed aan de wedstrijd en keek na zeven minuten spelen al tegen een achterstand aan. Jari van der Meer ontsnapte aan de aandacht van de verdediging van Buitenveldert en werd door doelman Justin Bohus in de zestien meter onderuit gehaald. De keeper werd bestraft met geel en aanvoerder Chelbi Boujenoui schoot de strafschop binnen: 0-1.

Na de tegengoal ging Buitenveldert op zoek naar de gelijkmaker. Deze treffer had na twaalf minuten kunnen vallen maar zowel Donny van de Pol als Nabil Ezzhari wisten het net niet te vinden. De grootste kans om de stand gelijk te trekken was tien minuten later voor Martin Campbell. De doorgebroken buitenspeler raakte de bal echter niet vol genoeg, waardoor Jong Holland doelman Kevin Vanblarcum de bal eenvoudig kon oppakken. De thuisploeg hield het betere van het spel en werd hier acht minuten voor rust voor beloond. Martin Campbell trok de bal na een mooie aanval over rechts voor en Donny van de Pol kwam goed voor zijn man om de 1-1 binnen te schieten.

Jong Holland, dat in de eerste helft buiten de goal weinig creëerde, was in het tweede bedrijf wel als eerste gevaarlijk. Een kopbal van Rik Wijnker ging net naast. Tien minuten na rust kreeg Buitenveldert een tegenslag te verwerken. Ben Holthaus kreeg na een overtreding op Van der Meer zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Jong Holland kwam daardoor ook beter in de wedstrijd en tien minuten na de rode kaart van Holthaus hadden de bezoekers de leiding kunnen pakken. Invaller Baris Ilbac draaide zich knap vrij van Sergae Kogeldans, maar stuitte op de voeten van Bohus.

Buitenveldert leek een kwartier voor tijd het besef te krijgen dat er ook met tien man meer te behalen viel. Eerst kon invaller Nizar Rahou een voorzet van Campbell net niet binnen tikken en een minuut later had Campbell zelf pech dat zijn inzet naast ging. Toch was Jong Holland tien minuten voor tijd via Van der Meer het dichtst bij een treffer. Hij zag zijn schot via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren. In de slotfase ging het nog op en neer en waren Rahou en Hanafij nog dichtbij de zege voor Buitenveldert. Beide schoten werden door Vanblarcum echter knap uit de hoek getikt. Beide ploegen moesten zodoende genoegen nemen met een puntendeling.

Buitenveldert-trainer Wilfred den Breejen baalde logischerwijs van het puntenverlies. “Ik zei vooraf dat we in de laatste drie wedstrijden geen fouten mochten maken. Dat is helaas meteen al gebeurd. We hadden vandaag gewoon moeten winnen, ook met tien man. Alleen die rode kaart was natuurlijk wel een cruciaal moment in het duel.”

Het hielp de oefenmeester ook niet dat hij in dit belangrijke duel Jules Oomen, Oussama van Geene en Jordi Erken moest missen. Zij waren allen op vakantie. “Het is natuurlijk jammer dat we die jongens in deze fase van de competitie moeten missen. Maar je houdt ze niet tegen om op vakantie te gaan. Het is alleen balen dat je nu een groot deel van je achterhoede mist. We zitten nu in de wachtkamer en zullen in ieder geval de laatste twee wedstrijden moeten winnen. Dan zien we wel waar we staan.”

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.