Buitenveldert keert wedstrijd om na 2-0 achterstand tegen Amstelveen

Buitenveldert heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Amstelveen Heemraad met 2-4 gewonnen. De ploeg uit Amstelveen leidde bij rust nog met 2-0, maar werd in de tweede helft helemaal weggespeeld door Buitenveldert.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Amstelveen was heer en meester in de eerste helft, op één kans van Buitenvelder in de eerste helft na. Richie Yeboah had de bal voor het intikken op een kleine drie meter van de goal, maar hij maaide volledig over de bal heen. Daarna was het Amstelveen dat de klok sloeg. Na ruim 20 minuten spelen was het Toby Correia die tegen een vrije trap van Michael Coster liep en de 1-0 op het scorebord schoot. Drie minuten later had het al 2-0 kunnen staan, maar Oualid Youssef schoot in kansrijke positie over. Een minuut later wel de 2-0. Casper de Vetten kopte een corner van Michael Coster binnen. Voor rust nog twee unieke kansen voor Amstelveen om het verschil te maken, maar Toby Correia kwam een teen tekort om een voorzet Robert Lesmeister binnen te lopen en diezelfde Lesmeister zag een volley op de lat stuiteren. Met een 2-0 voorsprong zochten beide ploegen even de droogte op.

Na rust was het na een minuut al klaar. Onweer stuurde de beide ploegen weer de kleedkamers in. Bij de hervatting was het over met Amstelveen en kreeg Buitenveldert vleugels. Na acht minuten spelen in de tweede helft was het Nerivio Kasanwirjo die de aansluitingstreffer maakte, waaruit Buitenveldert zich weer in de wedstrijd speelde. Acht minuten later was het gelijk. Ilyass Ahnin schoof de 2-2 binnen. Zeven minuten later was het weer Ahnin die voor zijn tegenstander kwam en een corner verlengde en Buitenveldert op voorsprong schoot. Amstelveen begon zich toen weer wat in de wedstrijd te spelen en er begonnen zich weer wat kansjes aan te doen. De kopbal van Martijn Bijl, uit een corner van Michael Coster, had meer verdiend, maar werd nog net tot corner verwerkt. Zes minuten voor tijd gooide Richie Yebouh de wedstrijd op slot en schoot de 2-4 binnen, na een fout achterin bij Amstelveen. In de stromende regen werd er daarna niet meer gescoord.

Buitenveldert gaat door de zege als vijfde de winterstop in, Amstelveen Heemraad bezet nu de zevende plaats. Amstelveen begint na de winterstop op 25 januari met een uitwedstrijd bij GeuzenMiddenmeer. Buitenveldert krijgt dan VVA/Spartaan op bezoek.

Tekst: Marcel Havermans

Foto’s: Hans van Beek