Home / Algemeen / Buitenveldert kent geen enkel probleem met hekkensluiter Castricum

Buitenveldert kent geen enkel probleem met hekkensluiter Castricum

Buitenveldert heeft in de zaterdag tweede klasse A op overtuigende wijze afgerekend met Castricum. De ploeg van Wilfred den Breejen maakte in de eerste helft al het verschil en stuurde de rode lantaarndrager met 5-0 terug naar huis.

De wedstrijd was amper een minuut oud toen de Amsterdammers een voorsprong te pakken hadden. Een aanval over meerdere schijven mondde uit bij aanvoerder Björn Ouwehand, die de score opende: 1-0. Een lange bal van Maarten Verhaar leidde de 2-0 van Michael Pereira in en even later werkte Martin Campbell een ingestuurde hoekschop stijf in de kruising. “Tot de 3-0 speelden wij heel erg goed. Daarna verdween het vuur een beetje uit de wedstrijd. Gelukkig pakten we het wel weer op voor de 4-0 (een kopbal van Ben Holthaus, red.). Je zag en wist dat wij beter zijn.”

Om er een extra uitdaging aan toe te voegen, werden in de rust nieuwe doelstellingen bepaald voor het restant van de wedstrijd: de nul houden en de voorsprong verdubbelen. Dat laatste lukte echter niet. Alleen topscorer Donny van de Pol was trefzeker en tekende daarmee voor zijn negentiende competitietreffer. “Hij was heel erg op zoek naar zijn doelpunt, dus fijn voor hem dat hij er ook eentje heeft meegepikt. En mooi dat er vijf verschillende doelpuntenmakers zijn.”

De 5-0 was volgens Den Breejen slechts een kleine afspiegeling van het niveauverschil. “Als trainer vind ik het altijd mooi om tegen een voetballende ploeg te spelen. Wij wisten perfect gebruik te maken van de ruimtes die hierdoor bij balverovering ontstonden”, aldus de oefenmeester, die met zijn ploeg momenteel op de derde plaats staat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek

Send this to a friend