Home / slideshow / Buitenveldert morst onnodig punten tegen SCW

Buitenveldert morst onnodig punten tegen SCW

Buitenveldert verloor zaterdagmiddag onnodig van SCW door een uitstekend spelende SCW-keeper. De Amsterdammers creëerden een hoop kansen, maar wisten niet te scoren. Aan de andere kant was het wel eenmaal raak door een misverstand in de Buitenveldert-verdediging.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3B

Misverstand

Buitenveldert dicteerde zoals verwacht de wedstrijd. Het strijdplan van SCW was ook direct duidelijk: de ploeg zakte in en besloot op de counter te spelen. Het resulteerde in een vroege voorsprong voor SCW. Na een kwartier spelen gaf de rechtsback van Buitenveldert de bal tekort aan de keeper. SCW was scherp, pikte de bal op en maakte zo de openingstreffer van de wedstrijd. Het was voor SCW een reden om nog verder in te zakken. Buitenveldert bleef de eerste helft veel in de aanval, maar wist niet bijzonder veel te creëren. De kansen die het wél kreeg, gingen er niet in vanwege een uitstekend spelende SCW-keeper

Eenrichtingsverkeer

Het was voor Buitenveldert een teleurstelling dat het achter stond in de rust en de tweede helft was dan ook nog meer eenrichtingsverkeer. Buitenveldert creëerde een hoop kansen, maar elke keer stond de keeper van SCW in de weg. SCW bleef uit de mogelijkheden spelen, compact staan en veel mensen achter de bal hebben. Dit in combinatie met een goede keeper maakte dat het Buitenveldert moeilijk werd gemaakt om tot scoren te komen. Het lukte de ploeg dan ook niet om de bal tegen de touwen te krijgen en de eindstand bleef daardoor op 0-1 steken. Daarmee leed Buitenveldert zijn vierde competitienederlaag van het seizoen.

Teleurstellende uitslag

Buitenveldert-trainer Tijn Hammer was na de wedstrijd teleurgesteld in het resultaat. “Ik denk dat we in de tweede helft vier tot vijf grote kansen hebben gekregen. En die gaan er gewoon niet in. We waren, zeker in de tweede helft, veel beter en zij kwamen er in de tweede helft helemaal niet meer aan te pas.” Toch lukte het Buitenveldert niet om te scoren. “We namen in de tweede helft te gehaast beslissingen en wilden te graag binnendoor. Dat ging niet, aangezien zij als een bus geparkeerd stonden. Daardoor speel je ze een beetje in de kaart.”

Volgende week speelt Buitenveldert een wedstrijd tegen Amstelveen Heemraad. “Dat is een middenmotor en zeker geen slechte ploeg, dus dat wordt wederom een wedstrijd waar we vol in moeten. We willen als team lekker de winterstop in. We hebben namelijk even de pas op de plaats moeten maken. De laatste drie wedstrijden hebben we namelijk verloren, dus ik hoop dat we het vertrouwen aankomende week kunnen herstellen”, aldus Hammer.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV De PuijsselaarBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend