Buitenveldert onderuit bij tweede periode winnaar BOL

In de zaterdag tweede klasse A heeft Buitenveldert op bezoek bij BOL verzuimd de tweede periodetitel binnen te slepen. De ploeg van Wilfred den Breejan verloor met 4-2 in Broek op Langerdijk.

Buitenveldert kende een droomstart bij BOL. Al na één minuut spelen lag de bal in het net. Na een voorzet van Donny van de Pol werd de bal op de hand van Campbell geschoten,waarna de bal bleef liggen en diezelfde Campbell de 0-1 binnen schoot. Drie minuten later liet Campbell na de voorsprong te verdubbelen. Na deze sterke openingsfase van de gasten, kwam BOL uit het niets langszij. Sietse Brandsma werd diep gestuurd en schoot de gelijkmaker binnen. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter gaf geen gehoor.

Twee minuten later was het alweer raak. De inzet van Martijn Ton werd gekeerd door doelman Jules Oomen, waarna de bal bij Brandsma belandde en die zijn tweede van de middag binnen schoot. Acht minuten later liep de thuisploeg uit. Brandsma maakte zijn hattrick binnen tien minuten compleet. Na een goede actie van Timon Plak liep Brandsma de bal binnen. Vijf minuten voor de rust lag voor de vijfde keer de bal in het net. Na een eigen doelpunt van Oussama van Geene kwam de thuisploeg op een 4-1 voorsprong.

De Amsterdammers begonnen ook de tweede helft goed en tien minuten na de pauze was het raak. Topscorer van de Pol schoot vanaf de zestien meter de bal in de linkerhoek van het doel, buiten bereik van doelman Xander Snoek. Na het doelpunt van de spits gingen de bezoekers op jacht naar de aansluiting en kregen zij een aantal mogelijkheden. Een schot van Bjorn Ouwehand zeilde over het doel en een vrije trap van linksback Kogeldans eindigde naast.

Door het aanvallende spel van Buitenveldert kwam er meer ruimte te liggen voor de thuisploeg. BOL leek de score te gaan uitbreiden, maar het schot van Ton eindigde op de paal en in de rebound werd het schot van Brandsma uit het doel gewerkt. De bezoekers konden ondanks het slotoffensief niet meer het net vinden, waardoor BOL de tweede periode wint.

Trainer Wilfred den Breejan is ondanks de nederlaag tevreden over zijn ploeg. ‘’Wij begonnen goed aan de wedstrijd vandaag, maar gaven de doelpunten soms wat makkelijk weg. Na de vier tegendoelpunten hou je je hart vast. Als ik zie hoe wij in de tweede helft gevoetbald hebben tegen een goede tegenstander onder slechte omstandigheden ben ik tevreden. Wij hadden vandaag ook zomaar kunnen winnen, maar wij hebben het aan onszelf te wijten gehad.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.