Home / slideshow / Buitenveldert overklast stadsgenoot TABA in bekerontmoeting

Buitenveldert overklast stadsgenoot TABA in bekerontmoeting

Buitenveldert heeft ook zijn tweede wedstrijd in de beker gewonnen. De Amsterdammers wonnen afgetekend met 0-6 op bezoek bij AFC TABA, waardoor Buitenveldert met zes punten uit twee wedstrijden fier bovenaan staat in de bekerpoule.

Het onderlinge krachtsverschil tussen de twee ploegen werd aan het begin van de eerste helft direct duidelijk. Waar TABA ervoor koos om in te zakken en Buitenveldert aan de bal te laten, kozen de bezoekers voor het initiatief in het duel. Het resulteerde direct in de eerste kansen, waar uiteindelijk de openingstreffer uit voortkwam. Jimmy van den Bos was degene die het eerste doelpunt tegen de touwen aan mocht schieten. Een paar minuten later was het wederom raak, deze keer door een doelpunt van Jemairo Laurence. Buitenveldert bleef de bovenliggende partij en maakte voor rust eveneens de 0-3. Opnieuw was het Laurence die scoorde.

Daarmee kon de tactiek van TABA direct in de prullenbak en had Buitenveldert tegelijkertijd de wedstrijd volledig in handen. Buitenveldert probeerde in de tweede helft om de score verder te verruimen en daarmee extra vertrouwen te tanken richting de eerste competitieontmoeting met Wartburgia, maar het duurde nog een half uur tot dit lukte. Uiteindelijk maakte Nizar Rahou het vierde doelpunt van de wedstrijd, terwijl hij een paar minuten later ook het vijfde doelpunt scoorde. Het slotakkoord kwam van Donny Ruder, die de eindstand op 0-6 zette. Met drie punten voorsprong op de nummer twee boekte Buitenveldert daarmee goede zaken.

Buitenveldert-hoofdtrainer Tijn Hammer was na afloop zeer tevreden over de prestatie van zijn ploeg. Ook al kon hij duidelijk zien dat zijn team plichtmatig had gewonnen, omdat de tegenstander overduidelijk een minder niveau had, vond hij dat zijn elftal zich goed had gehouden. “We wisten dat TABA als vierdeklasser zou verdedigen en dat wij moesten komen. Ik ben blij om te zien dat het ons is gelukt zo’n ruime score op het bord te zetten. Komende week gaan we ons richten op de volgende wedstrijd.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend