Home / slideshow / Buitenveldert pakt in laatste secondes alsnog een punt

Buitenveldert pakt in laatste secondes alsnog een punt

Buitenveldert en Pancratius hielden elkaar zaterdagmiddag in evenwicht. De Amsterdammers zorgden diep in de blessuretijd voor de gelijkmaker.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3B

Pancratius begon het eerste kwartier beter aan de wedstrijd. Zo werden de Badhoevedorpers onder meer gevaarlijk met een schot dat voorlangs suisde. De thuisploeg had bovenal het middenveld in handen, wat ermee te maken had dat Buitenveldert te ver naar achteren zakte. Na een kwartier veranderde dat spelbeeld en kwam Buitenveldert meer aan het voetballen.

De bezoekers kwamen na een half uur dan ook op een voorsprong door een subliem doelpunt van Ilyass Ahnin. De rechtsbuiten draaide de bal vanaf de rechterkant met zijn linkerbeen voor, maar de bal had een dermate draai dat deze rechtstreeks de kruising in draaide: 0-1. Het was een ideale start voor Buitenveldert, dat in de fase na het doelpunt volledig het overwicht kreeg. Buitenveldert was echter niet in staat om de score verder uit te breiden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld volledig toen Buitenveldert een rode kaart kreeg na een doorgebroken speler. De gelijkmaker viel al snel via Branco Hellinga én Pancratius stond binnen een mum van tijd zelfs op voorsprong door Bas ter Haak. Pancratius leek daarmee de overwinning over de streep te trekken, maar niets was minder waar. Ver in de blessuretijd maakte een strafschop het verschil, waardoor de eindstand op 2-2 kwam te staan.

“Als je de gehele wedstrijd bekijkt, is het gelijkspel terecht. Ik had er van tevoren voor getekend”, reageert Pancratius-trainer Schipper. “We hebben de laatste vier wedstrijden uitsluitend tegen de toppers moeten voetballen en hebben daar vijf punten uit gehaald. Dat had ik van tevoren niet verwacht, dus dat is goed van ons. We zitten in een goede flow, maar belonen onszelf te weinig voor ons goede spel. Dat moet binnenkort wél komen.”

Buitenveldert-trainer Tijn Hammer was na afloop vooral opgelucht. “Uiteindelijk moet je blij zijn dat je er een punt uit sleept. We hebben de rode kaart aan onszelf te wijten, want we stonden niet goed in de restverdediging. Vervolgens krijgt Pancratius de overhand en blijven we niet voetballen. Als je in de allerlaatste seconde nog de 2-2 maakt, dan mag je jezelf gelukkig prijzen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Send this to a friend