Detlef le Grand
Le Grand langer bij sc Buitenveldert

Buitenveldert presenteert Detlef Le Grand als vervanger van Tijn Hammer

Buitenveldert heeft een opvolger gevonden voor Tijn Hammer die na het seizoen overstapt naar Wartburgia. Met Detlef Le Grand hoopt het de ambities de komende jaren verder waar te maken.

De oefenmeester was aan het begin van het seizoen nog trainer van Ajax Zaterdag, maar vertrok daar in de eerste seizoenshelft. Vervolgens kreeg hij diverse aanbiedingen van clubs uit de Derde Divisie Zondag. Voor hem was echter duidelijk dat hij op deze dag niet wekelijks langs de kant wilde staan, waardoor hij besloot om verder te kijken. Toen hij van Laurens ten Heuvel hoorde over de ambities en organisatie van Buitenveldert, was zijn interesse in de vereniging al snel gewekt.

De Amsterdamse vereniging besloot vervolgens om met Le Grand contact op te nemen. Hoewel de club meerdere kandidaten had, leek Buitenveldert het de beste keuze om de hoofdtrainer aan te stellen. “Deze club is zeker een ander niveau waarop ik eerder werkte, maar dit is voor mij absoluut een bewuste keuze”, vertelt Le Grand, die zijn rol gaat combineren met de opleiderscursus van de KNVB. “Het biedt niet alleen mij mogelijkheden, ook is dit een mooie club om bij te werken.”

Le Grand is erop gebrand om er aankomend seizoen met Buitenveldert een mooi jaar van te maken. De vereniging, die momenteel op de zesde plaats in de derde klasse is terug te vinden, hoopt snel te promoveren. “Het is altijd fijn voor een club om iemand in huis te halen met een frisse blik. Het is de bedoeling om een aantal seizoenen aan de groep te bouwen. Daarbij zullen we naar de jeugdafdeling, het Onder 23-team en de huidige selectie kijken, om zo te onderzoeken welke versterkingen nodig zijn.”

Met de trainer haalt Buitenveldert in een keer een vracht aan ervaring binnen. Niet alleen was hij als trainer in het verleden succesvol, ook voetbalde hij ooit voor FC Emmen en PEC Zwolle. “Het is belangrijk om te presteren, maar sfeer en gezelligheid horen daar ook bij. Daarmee zorgen we er namelijk alleen maar voor dat we voor elkaar willen strijden.”

Afgelopen zaterdag stond Le Grand al langs de kant om zijn toekomstige team aan het werk te zien. “Voetballend zie ik voldoende mogelijkheden om met deze groep aan de slag te gaan. Hoewel de selectie misschien jong is, gaat het er uiteindelijk om of je goed genoeg bent. Ik kijk ernaar uit om een speelwijze in deze groep te brengen en deze voor te bereiden op meerdere scenario’s in de wedstrijd.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)