Tijn Hammer

Buitenveldert strijdt mét Tijn Hammer volgend seizoen wederom voor promotie

Tijn Hammer verlengt zijn contract bij Buitenveldert met één seizoen. De hoofdtrainer, die voorafgaand aan het seizoen 2019/2020 doorschoof van het tweede elftal, voelt dat hij nog niet klaar is bij de Amsterdammers.

De coronacrisis speelde een belangrijke rol in zijn beslissing. Hammer heeft deze zomer op papier twee seizoenen erop zitten, maar door de huidige crisis vielen die beiden in het water. “Ik wil graag iets neerzetten bij deze club, met als doelstelling om terug te keren naar de tweede klasse. Daarom wil ik zeker nog een jaar door”, vertelt Hammer over zijn aanblijven. De coach baalt evenals zijn collega’s van de huidige sportieve situatie. “Als technische staf en spelersgroep wil je graag ergens naartoe werken, namelijk naar het spelen van competitievoetbal. De jongens zijn klaar met thuiszitten, waardoor we de afgelopen maanden eerst in viertallen en toen in tweetallen trainden. We hebben momenteel alleen geen doelstelling om ons op te richten. Alhoewel we bij Buitenveldert uitkijken naar het competitievoetbal, beginnen we wat mij betreft gewoon weer in september met een nieuw seizoen.”

Buitenveldert stond in het seizoen 2019/2020 op de zesde plaats in de competitie, toen het coronavirus de speelrondes onderbrak. Dit seizoen begon de ploeg van Hammer met zeven punten uit vier wedstrijden. De doelstelling voor het seizoen 2021/2022 is duidelijk: promoveren naar de tweede klasse. “We moeten rekening houden met dezelfde concurrenten als de afgelopen twee jaar. Wartburgia, asv De Dijk en Buitenboys zullen weer alles geven. Daarop moeten wij voorbereid zijn.” Hammer heeft veel vertrouwen in zijn huidige spelersgroep. “Veel selecties blijven intact, maar er zijn altijd wat jongens die naar een nieuwe club zoeken. Ik houd mijn oren en ogen open voor mogelijke versterkingen. We werken graag met jeugdspelers met daaromheen ervaren voetballers die het niveau omhoog helpen. Dat beleid zetten we volgend seizoen voort.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)