Buitenveldert tankt met zevenklapper vertrouwen richting nacompetitie

De derby tussen OSV en Buitenveldert heeft in de zaterdag tweede klasse A vooral veel doelpunten opgeleverd. Ondanks de 4-7 eindstand heeft OSV nog altijd zicht op het nacompetitieticket en Buitenveldert geen kans meer op directe handhaving.

Sportpark Oostzanerwerf had heel wat supporters getrokken. Voor OSV was dit de laatste thuiswedstrijd en kon het een grote stap zetten richting de derde periode, terwijl Buitenveldert zich aan het opmaken is voor de nacompetitie tegen degradatie. De bezoekers begonnen ook met een uitgedunde selectie met slechts twee wisselspelers. Desondanks probeerden ze te voetballen zoals ze altijd doen: aanvallend. Dit loonde, want binnen tien minuten tikte Richie Yeboah uit een voorzet van Nerivio Kasanwirjo de 0-1 binnen.

OSV probeerde met lange ballen van de eigen helft af te komen, maar gevaarlijk werden ze niet omdat de eindpass steeds net niet goed was. Bovendien kwam Nicky Roele goed weg met een gele kaart nadat hij met gestrekt been kwam invliegen bij de keeper van Buitenveldert. Nog voor de rust trok Hidde Rozendaal de stand gelijk namens de thuisploeg en vlak na de hervatting maakte Roele er na een slimme loopactie zelfs 2-1 van.

Kort daarna leek OSV de wedstrijd op slot te gooien. Na een geweldige combinatie kon Roele opnieuw binnen tikken. Tien minuten later had Buitenveldert de aansluiting weer gevonden. Op aangeven van Maxim de Swaan tekende Nizar Rahou voor de 3-2. In de zeventigste minuut kwamen de bezoekers zelfs op gelijke hoogte. De snelle Kasanwirjo kon een diepe bal promoveren tot doelpunt. Na deze goal was OSV het helemaal kwijt. Uit een penalty bracht Reda Atibi de laagvlieger aan de leiding en Buitenveldert liep vervolgens door doelpunten van De Swaan, Kasanwirjo en Nahou uit naar 3-7. Vlak voor tijd wist Jermaine Jeulink iets terug te doen namens OSV door de eindstand op 4-7.

Ondanks de doelpuntrijke nederlaag heeft OSV het behalen van de nacompetitie voor promotie nog altijd in eigen hand. Dan moet er wel gewonnen worden in en tegen Zandvoort. Buitenveldert is veroordeeld tot nacompetitie om het vege lijf te redden. Trainer Wilfred den Breejen heeft daar vertrouwen in. “Er zit heel veel voetballend vermogen in dit team, dat kan onze valkuil zijn, maar vooral onze kracht. Het helpt dan ook als je zoals nu zonder druk kan spelen. Dat wordt dan ook de uitdaging in de nacompetitie: kunnen we het ook als die druk er wel opstaat?”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto: Kasper Spruijt