Home / slideshow / Buitenveldert tankt vertrouwen richting kraker tegen Wartburgia

Buitenveldert tankt vertrouwen richting kraker tegen Wartburgia

Buitenveldert heeft ook tijdens zijn laatste bekerwedstrijd een overwinning geboekt. Na de eerdere 3-1 en 0-6 overwinningen, won de ploeg van trainer Tijn Hammer zaterdagmiddag afgetekend met 6-2 van Eemnes.

De uitslag doet een groot overwicht vermoeden, maar zeker in de eerste helft lag de verhouding niet helemaal op die manier. Buitenveldert had dan wel veel balbezit, maar kreeg het telkens niet voor elkaar om de formatie van Eemnes uit elkaar te spelen. Wanneer de bezoekers balverlies leden, kwam Eemnes er bovendien voortdurend zeer gevaarlijk uit. Tot opluchting van Hammer en zijn team kwam Buitenveldert voor rust nog wel op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap werd niet goed behandeld door de keeper van Eemnes, waarna Mehdie Kwyasse klaar stond om de openingstreffer op zijn naam te zetten: 0-1.

Ook in de tweede helft bood Eemnes uitstekend weerstand en kreeg Buitenveldert het maar niet voor elkaar om de bal in een rap tempo van speler naar speler te verplaatsen. Daardoor kon Eemnes eenvoudig meekomen en zelfs de 1-1 maken. Het plotselinge doelpunt schudde Buitenveldert duidelijk wakker. De Amsterdamse vereniging ging na een uur spelen beter voetballen en creëerde zo voor zichzelf meer ruimte op het veld. De 1-2 van Jeffrey van Goethem was op dat moment in de wedstrijd dan ook meer dan terecht. Het bleek de definitieve genadeslag voor Eemnes, dat na een tweede gele kaart zelfs een speler zag vertrekken. De penalty die daaruit volgde, maakte Nizar Rahou af. Via Mitch van Geldrop en Ilyass Ahnin (penalty) kwam Buitenveldert zelfs op 1-5. Nadat Eemnes nog op 2-5 was gekomen, zorgde Ilyass Ahnin voor het slotakkoord en de zesde Buitenveldert-treffer van de middag.

“De uitslag doet vermoeden dat het vandaag een walk-over was, maar dat was het zeker niet”, merkt Hammer na de overwinning op. De Amsterdammers spelen komende week hun eerste competitiewedstrijd tegen Wartburgia, dat afgelopen seizoen bovenaan stond in de competitie. “Dan kunnen we natuurlijk geen steken meer laten vallen. Ik vond dit geen onwijs goede generale, maar hopelijk zijn we wakker geschud en volgende week in staat om wat beters te laten zien.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Send this to a friend