Buitenveldert uitgespeeld door nederlaag bij EDO

Op cruciale momenten grijpt Buitenveldert er telkens naast. De ploeg van Wilfred den Breejen verspeelde de laatste hoop op een plek in de nacompetitie voor promotie. Door een 3-2 nederlaag op bezoek bij EDO is de zaterdag tweedeklasser uitgespeeld.

“Het is klaar.” Meer woorden had Den Breejen eigenlijk niet nodig. Vorig seizoen verspeelden de Amsterdammers twee kansen op een periodetitel en ook deze jaargang ging het twee keer mis. Na een 1-1 gelijkspel tegen Jong Holland vorige week had Buitenveldert het al niet meer in eigen hand en nu doet de nummer vier van de ranglijst helemaal niet meer mee. “Ik heb het gevoel dat we elke keer wel meedoen, maar op cruciale momenten, echte finales, lukt het niet. Met deze selectie moeten wij gewoon nacompetitie spelen.”

Voor de uitwedstrijd in Haarlem moest de oefenmeester flink puzzelen. Net als vorige week ontbraken meerdere spelers vanwege vakantie en daar kwam een schorsing voor Ben Holthaus bij. Meerdere spelers van het tweede elftal kregen hun kans en pakten deze ook. “Ik vond ons best goed voetballen en we creëerden een paar grote kansen”, zag Den Breejen. Halverwege keek Buitenveldert echter tegen een ongelukkige 1-0 achterstand aan door een eigen doelpunt van Luke Ekker.

Na de rust speelden de bezoekers super aanvallend, in de jacht om iets te forceren. Voormalig Buitenveldert-speler Richie Yeboah strafte dit af met de 2-0. Een fraai afstandsschot van Brian Krijger bracht de Amsterdammers terug in de wedstrijd (2-1). In de slotfase deed Yeboah zijn oude club opnieuw pijn door EDO de overwinning te bezorgen met de 3-1. De 3-2 van Akke Pennin was vervolgens slechts voor de statistieken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)