Buitenveldert verslaat ZOB in derde helft

Een extra onderbreking is Buitenveldert heel goed uitgekomen op bezoek bij ZOB. Scheidsrechter Smit moest halverwege de tweede helft de strijd vanwege een blessure staken. Op dat moment leidden de Amsterdammers met 1-2. In het laatste halfuur werd het verschil echt gemaakt: 1-6.

De zaterdag tweedeklasser is de laatste weken aardig op schot. De eerste vier wedstrijden in de derde periode leverden tien punten en een doelsaldo van +16 op. “Vorig jaar zijn wij de derde periodetitel op één doelpunt misgelopen. Daar hebben we van geleerd”, zegt trainer Wilfred den Breejen. “Mijn teamleider zei het vandaag mooi: we hebben deze wedstrijd gewonnen in de derde helft.”

Na een uur spelen landde de scheidsrechter verkeerd nadat hij moest opspringen. De arbiter van het tweede veld was bereid het laatste half uur in goede banen te leiden, alleen duurde dit een kwartier. De wedstrijd was voor de derde keer deze middag hervat en nog geen dertig seconden later maakte Nabil Ezzahri uit de kluts de 1-3. “Dat was een ideaal moment en perfect voor onze tactiek. Wij wilden ZOB het spel laten maken en dat konden zij niet.”

In de eerste helft had zijn Buitenveldert moeite met de speelwijze van ZOB. De ploeg van Mohad Zaoudi (voormalig assistent-trainer van AFC) zorgde ervoor dat de lijn naar topschutter Donny van de Pol er telkens werd uitgehaald. “Wij konden niet door hun middenveld komen. We maakten domme fouten en stonden binnen een minuut al met 1-0 achter.” Bij een kort genomen vrije trap stonden de Amsterdammers niet goed in de organisatie, waar Dave Ninteman van kon profiteren.

Nog in de eerste helft bogen de gasten deze vroege achterstand om in een 1-2 voorsprong. Martin Campbell liep een lage voorzet binnen en een ingedraaide vrije trap van Michael Pereira werd door niemand aangeraakt. “In de rust had ik de kans om het tactisch iets anders neer te zetten. Daarna hadden wij de wedstrijd onder controle.”

Na de extra pauze liepen de Amsterdammers uit naar 1-6. Campbell voltooide met twee treffers zijn hattrick en Van de Pol maakte uit een strafschop zijn 26ste van de competitie. De derde plek op de ranglijst werd verstevigd en ook in de strijd om de periodetitel doet Buitenveldert goed mee. “We hebben ook echt het gevoel dat we goed bezig zijn. We gaan vol gas door.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.