Buitenveldert vindt aansluiting door zege op Marken

Buitenveldert is nog altijd in de race om zich rechtstreeks veilig te spelen in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Wilfred den Breejen blijft weliswaar voorlaatste staan, maar heeft door een knappe en verdiende 1-3 zege op bezoek bij Marken de aansluiting met de veilige ploegen gevonden.

Een korte en beknopte samenvatting van de wedstrijd: Marken heeft zichzelf in de vingers gesneden. Dat begon al in de eerste minuut. Buitenveldert-aanvaller Nizar Rahou had een vrije doortocht naar het doel, maar werd onderuit gehaald door Stephan Plat. Terwijl iedereen aan een rode kaart dacht, werd de verdediger gespaard met ‘slechts’ geel. Uit de toegekende vrije trap knalde Akke Pennin de 0-1 binnen. Zo’n tien minuten later ging Plat opnieuw in de fout en kon met rood vertrekken. Den Breejen: “Dat heeft ons wel geholpen.”

Vanaf dat moment speelde Buitenveldert eigenlijk al een gewonnen wedstrijd. Marken kwam met een man minder nog wel op gelijke hoogte via Ramon Veerman, maar voor de rust herstelde Rahou de voorsprong voor de Amsterdammers: 1-2. In de tweede helft was het nagenoeg éénrichtingsverkeer naar het doel van de thuisploeg. “We hebben geen kans weggegeven en genoeg gecreëerd. Het scorend vermogen ontbreekt het dit seizoen weleens aan. Ik denk dat Marken blij mag zijn dat het bij 1-3 is gebleven.”

Die laatste treffer kwam op naam van Nerivio Kasanwirjo. Door de overwinning heeft Buitenveldert de achterstand op de veilige zone verkleind tot twee punten. Den Breejen houdt vertrouwen in een goede afloop. “We hebben een gunstig programma, met voldoende mogelijkheden om ons veilig te spelen. Ik zie het wel gebeuren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)