Home / slideshow / Buitenveldert vindt na moeilijke start weg omhoog: “We moeten druk blijven zetten”
Tijn Hammer

Buitenveldert vindt na moeilijke start weg omhoog: “We moeten druk blijven zetten”

Buitenveldert hoopt sinds de degradatie in het seizoen 2018/2019 snel weer terug te keren naar de tweede klasse. De afgelopen twee seizoenen lukte dat mede door de coronastops niet, waardoor het dit jaar opnieuw een poging doet. Met Buitenboys, ASV De Dijk en Wartburgia heeft het echter voldoende concurrentie tegenover zich.

De seizoenstart van Buitenveldert was wisselvallig. Waar het in de eerste vijf wedstrijden twee overwinningen behaalde tegen De Meer (6-0) en Kadoelen (3-1), verspeelde het eveneens punten tegen Wartburgia (1-1), SCW (2-1) en RODA ’23 (2-2). Eind oktober won het vervolgens wel weer met 1-4 van EVC. “Willen we meedoen aan de kampioenstrijd, dan mogen we niet meer zo eenvoudig punten verliezen”, oordeelt hoofdtrainer Tijn Hammer. “Tegelijkertijd heeft elke wedstrijd zijn eigen verhaal. Zo was het gelijkspel tegen RODA ’23 echt onnodig, maar was de nederlaag tegen SCW geen schande. Die club beschikt namelijk over een goede ploeg.”

Het puntverlies in de openingsfase van het seizoen kwam Buitenveldert echter duur te staan. De Amsterdammers bouwden een achterstand op van tien punten op koploper Buitenboys, al heeft de ploeg van Hammer nog wel een wedstrijd in te halen. “Hopelijk lukt het Wartburgia om over twee weken punten af te pakken van Buitenboys, waardoor de competitie meer open komt te liggen. Dat geeft ons ook weer de mogelijkheid om richting de koppositie te kijken”, stelt Hammer, die op 4 december mijn zijn team op bezoek gaat in Almere.

De competitieoverwinning op EVC en bekerwinst op TOV moeten voor Buitenveldert het startpunt zijn om de komende maanden door te bouwen. Met wedstrijden tegen ASV De Dijk (uit), Amstelveen Heemraad (thuis), Buitenboys (uit) en Pancratius (thuis) heeft de club echter geen eenvoudig programma voor de boeg. “We moeten echter druk blijven zetten op de bovenste ploegen, zodat ze hopelijk punten gaan verliezen. Dat kunnen we uitsluitend doen door onze eigen wedstrijden overtuigend te blijven winnen en daarmee de punten te pakken.” De oefenmeester gelooft nog steeds in een kampioenschap. “We zijn met z’n allen pas net onderweg, waardoor er nog veel kan gebeuren. Dit seizoen beschikken we weer over een goede ploeg die van iedereen kan winnen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)