Home / Vrouwen Hoofdklasse B / Buitenveldert vrouwen boeken eerste zege

Buitenveldert vrouwen boeken eerste zege

Zondag was ie er dan eindelijk: de eerste winst voor de vrouwen van Buitenveldert. De resultaten waren in de weken ervoor nogal wisselend, maar kentekenen van verbetering waren zeker aanwezig. Waar vorige week de winst nog aan de tegenstander werd gelaten, ondanks een goede wedstrijd van Buitenveldert, werd sv Someren geen kans gegund op een resultaat. In de hele selectie is weer een aantal speelsters van blessures teruggekomen en met wat hulp van speelsters uit de Buitenveldert-jeugd neemt de stabiliteit van de groep hard toe.

Verdediging en middenveld van Buitenveldert sluiten de laatste weken goed op elkaar aan, waardoor rust aan de bal ontstaat. Die rust was tegen Someren de hele wedstrijd aanwezig. De aanval kreeg hierdoor alle gelegenheid om tot scoren te komen. De keepster van Someren heeft dan ook regelmatig de blauwe shirts voor haar doel gehad. In de 36e minuut draaide Ines van der Hooft de bal uit een vrije bal ruim buiten de zestien over de keeper in het doel. Dit doelpunt maakte ook meteen de ruststand 1 – 0.

De tweede helft was opnieuw voor Buitenveldert. Ery Platanitis tikte de bal kort na rust in het doel op een voorzet van Rachel de Bruijn. Een paar minuten later bracht Ines van der Hooft op een diepe voorzet van Milou Molenaar de genadeslag toe door de 3 – 0 te scoren. Er was toe nog ruim een half uur te spelen. Ook dat laatste half uur waren er meer momenten voor het doel van Someren, die verder geen goals opleverden. De keren dat Someren richting het Buitenveldert-doel gingen werden zij vakkundig geweerd door de verdediging en door uitstekende reddingen van keeper Kaylee Ruitenbeek.

Het spreekt voor zich dat het laatste fluitsignaal vrolijke gezichten opleverde bij Buitenveldert. Een teleurstelling was de enkelblessure die Cato van Veeren in de laatste minuut van de wedstrijd opliep.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)