Home / Vrouwen Hoofdklasse B / Buitenveldert vrouwen pakken eerste punt

Buitenveldert vrouwen pakken eerste punt

In de derde competitiewedstrijd speelden de Buitenveldert vrouwen met 2-2 gelijk tegen Fortuna 54. De wedstrijd kende geen rustige aanloopperiode. Al in de derde minuut opende Fortuna de score en twee minuten daarna stond het alweer gelijk. Fleur de Ligt zorgde voor de 1-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Vrouwen Hoofdklasse B

Het belang van deze goal was groot, want het hele team van Buitvenveldert geloofde direct in een goede afloop. Dat was te merken aan het spel. Er werd goed gespeeld in balbezit en bij balbezit tegenpartij bleef de organisatie goed in stand. Toch was de volgende goal opnieuw van Fortuna 54, waardoor de ruststand 1-2 was.

De tweede helft gaf een wisselend beeld. Een georganiseerd spelend Buitenveldert en bij vlagen ook een onrust die in de ploeg sloop, waardoor de bal werd veroverd, maar oom weer snel werd ingeleverd. Het duurde tot het eind van de wedstrijd voordat Margaret Metle-Nunoo met een geweldig schot de stand in evenwicht bracht. In de laatste vijf minuten nog kansen aan beide kanten, maar het net werd verder niet meer gevonden. Voor Buitenveldert het verdiende eerste wedstrijd punt en Fortuna nam op de lange weg terug naar Geleen een punt mee in de bus.

Tekst: Fred van Stek

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)