Buitenveldert vrouwen in slotfase onderuit

De Buitenveldert vrouwen stevenden zondag lange tijd af op hun eerste overwinning, maar het liep uiteindelijk anders. Tegenstander DSE ging er in de slotfase nog met de zege vandoor: 2-3.

Buitenveldert domineerde het grootste deel van de wedstrijd en kwam in de 25e minuut op voorsprong via Fleur de Ligt. Een fraai schot van afstand belandde over de keepster in het doel. Een paar minuten later stond de gelijkmaker op het bord. Dat de Buitenveldert vrouwen zich hierdoor niet uit het veld lieten slaan, was al direct duidelijk. Het initiatief in de wedstrijd bleef aan de zijde van Buitenveldert.

Een kleine 10 minuten voor de rust kwam Buitenveldert opnieuw op voorsprong. Ines van der Hooft herhaalde het concept van De Ligt. Ook deze bal verdween van afstand boven het hoofd van de keepster in het doel. Met deze 2-1 stand brak de rust aan. In de tweede helft hetzelfde beeld, alleen bleven meer Amsterdammers goals uit. DSE scoorde in de 68e minuut wel de 2-2. In de allerlaatste minuten van de wedstrijd boog DSE de wedstrijd om in hun voordeel door de 2-3 te maken.

Bron: Fred van Stek