Buitenveldert vrouwen onderuit tegen De Blokkers

Vorige week startten de vrouwen van Buitenveldert het bekertoernooi goed, met een ruime zege op Antibarbari uit Rotterdam. Dit weekend trad Buitenveldert VR1 aan tegen De Blokkers.

Al vroeg in de wedstrijd, in de achtste minuut om precies te zijn, kreeg De Blokkers een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Die werd vervolgens binnen gekopt: 0-1. Buitenveldert had moeite om zelf kansen te creëren en was paniekerig aan de bal. De verdediging van Blokkers maakte het Buitenveldert moeilijk om de gelijkmaker te scoren.

Na ruim een half uur in de wedstrijd kwam er een corner van Ines wat uiteindelijk uitliep tot een schot van Margaret wat nog net door de keeper van de lijn werd gehaald. 10 minuten later kwam er nog een grote kans voor Buitenveldert: door een mooie pass van Margaret belandde de bal bij Ines, die hem vervolgens helaas over schoot.

Bij vlagen speelde Buitenveldert prima, maar grote kansen werden aan het begin van de tweede helft niet gecreëerd. De scheidsrechter legde het spel vaak stil, waardoor het tempo laag lag. In de 55e minuut kwam de keeper 1 op 1 met een aanvaller van Blokkers. De aanvaller kwam na een duel voor leeg doel, maar schoot van 16 meter afstand naast.

Richting het eind van de wedstrijd kwam er nog een actie waaruit een doelpunt van Larissa leidde, die helaas werd afgekeurd door de scheidsrechter. Hierna kwam er nog een overtreding wat leidde tot een gele kaart voor zowel Buitenveldert als voor De Blokkers. Een goeie vrije trap van Milou leidde nog bijna tot een doelpunt, maar de bal ging er niet meer in. Buitenveldert verloor daardoor met 0-1.

Tekst: Lotte Brands en Famke Stuit