Buitenveldert vrouwen in slotminuut onderuit

De vrouwen van Buitenveldert degradeerden afgelopen seizoen uit de Topklasse en komen dit seizoen dus uit tegen onbekende, verre, tegenstanders in de zondag Hoofdklasse B. Het seizoen begon zondag tegen Nooit Gedacht uit het Brabantse Geffen.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in de Hoofdklasse B

Halverwege de eerste helft opende aanvoerster Mila van der Valk de score voor Buitenveldert. Nog voor rust viel echter de gelijkmaker van Nooit Gedacht. Hoewel het meeste balbezit voor Buitenveldert was, kwam Nooit Gedacht er af en toe toch gevaarlijk uit. Met een 1-1 stand ging beide ploegen rusten.

In de tweede helft was Buitenveldert dicht bij een nieuwe voorsprong, maar een vrije trap van grote afstand spatte op de lat uiteen. Via onderkant van de lat leeg de bal nog even het doel in te gaan, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal niet over de lijn was geweest. Toch wisten de Amsterdammers opnieuw op voorsprong te komen, dankzij een goal van Margaret Mettle-Nunoo. Nog in dezelfde minuut stond het ook alweer gelijk. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar in de laatste minuut wist Nooit Gedacht nog een derde keer doel te treffen na een diepe bal.