Home / Vrouwen Hoofdklasse B / Buitenveldert vrouwen in eerste bekerronde te sterk voor Antibarbari

Buitenveldert vrouwen in eerste bekerronde te sterk voor Antibarbari

In de eerste ronde van de landelijke KNVB-beker hebben de vrouwen van sc Buitenveldert met 1-5 gewonnen van het Rotterdamse Antibarbari.

Een grotendeels nieuwe selectie van de BTV vrouwen begon daarmee de reeks officiële wedstrijden voortvarend. Aan het eind van het vorig seizoen stroomden vijf speelsters door naar de Eredivisie (Wendy Remert speelt zaalvoetbal bij Os Lusitanos, Rochelle Poepon en Michelle Oussoren komen nu uit voor Excelsior Barendrecht, Kaylee Moerland keept nu bij vv Alkmaar en Chloe Bruning is naar de beloften van Feijenoord gegaan). Al in de 5e minuut opende Rachel de Bruijn de score voor BTV, waarna Ines van der Hooft de stand naar 0-2 bracht.

De ruststand van 1-3 werd bereikt door een doelpunt van Antibarbari en het tweede doelpunt van Rachel de Bruijn. Na rust bleef BTV de wedstrijd beheersen en werd de eindstand van 1-5 bereikt door de twee mooiste doelpunten van de wedstrijd. Eerst maakte Nikita Ballantine met een prachtige volley van ruim 20 meter de 1-4 en tot slot schoot Ines van der Hooft de bal hard in de kruising voor de 1-5. Al met al een mooie start van het seizoen.

Tekst: Fred van Stek

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)