Home / Algemeen / Buitenveldert vult de gifbeker van HBOK
Foto: Rikus de Lange

Buitenveldert vult de gifbeker van HBOK

Het wordt voor zaterdag tweedeklasser HBOK een zware klus om zich in de nacompetitie veilig te spelen. De ploeg van Jan de Haze verloor de laatste competitiewedstrijd niet alleen met 4-2 van Buitenveldert, maar raakte ook Tom de Lange en Tim Beelen met een rode kaart kwijt.

De Zunderdorpers moesten al met een redelijk verzwakt elftal aantreden. Zo stond ex-prof Frank van der Geest, die normaal als linksback in het derde elftal speelt, onder de lat. Hij hield HBOK in de openingsfase op de been door een vroege openingstreffer te voorkomen. Nadat de bezoekers iets beter in het duel kwamen, werd dit ook beloond met een 0-1. Max Sajet omspeelde de doelman en bracht HBOK aan de leiding.

Vlak na rust had Tom de Lange zelfs de 0-2 op zijn schoen. Op vijf meter van het doel schoot de middenvelder over. Tussen de vijftigste en de zestigste minuut ging alles mis voor HBOK. De Lange kreeg de bal in het strafschopgebied tegen zijn hand en de scheidsrechter gaf hier een rode kaart voor. Donny van de Pol maakte vanaf elf meter geen fout en zette Buitenveldert met zijn 31ste doelpunt van de competitie naast HBOK, dat met tien man verder moest.

Vijf minuten later ging Tim Beelen in de fout. Hij verloor de bal, probeerde zijn fout te herstellen en wilde de bal net voor de zestienmeter wegtikken. Zijn directe tegenstander ging naar de grond en ook hier was de arbiter genadeloos: rood voor Beelen en een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, waar Buitenveldert overigens geen profijt uit kon halen. Enkele minuten later was de 2-1 alsnog een feit via Martin Campbell.

De Haze koos ervoor de schade te beperken door met vier man achterin te blijven staan en alles compact te houden. Toch kon Antonie de Puijsselaar door een scherpe steekbal doorbreken en er 3-1 van maken. HBOK hanteerde de lange bal, in de hoop nog iets terug te kunnen doen door een zeldzame uitval. Sajet slaagde erin de schade iets draaglijker te maken met de 3-2, maar vlak voor tijd bepaalde Tijs Logchies de eindstand op 4-2.

HBOK moet zichzelf nu bij elkaar rapen en snel oplappen, want volgend weekend gaat de nacompetitie van start om het vege lijf te redden. De eerste tegenstander is IJmuiden, dat als nummer vier eindigde in de derde klasse B. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Rikus de Lange

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)