Home / slideshow / Buitenveldert wacht uitdagende competitiestart: “Goede reeks neerzetten”
Tijn Hammer

Buitenveldert wacht uitdagende competitiestart: “Goede reeks neerzetten”

De voorbereiding van Buitenveldert telt nog twee weken voordat de eerste competitieduels op het programma staan. De ploeg van Tijn Hammer kan daarin direct aan de bak, want er wachten uitdagende wedstrijden tegen Buitenboys en Pancratius. De oefenmeester is dan ook benieuwd hoe zijn ploeg zich gaat houden.

Hammer werkt met zijn spelersgroep toe naar de competitiehervatting. Door de oplopende coronacijfers besloot de overheid de competities eind vorig jaar tijdelijk stil te leggen, maar in januari kregen de clubs te horen dat het voetbal weer doorgang mag vinden. Het betekent dat de spelers van Buitenveldert zich kunnen opmaken voor een spannende tweede seizoenshelft in de derde klasse.

Hoewel Hammer met zijn technische staf momenteel bezig is om de spelers volledig fit te krijgen, benadrukt hij dat dit niets nieuws is. “Normaal duurt een winterstop twee weken. Dat was dit jaar twee weken extra, maar zoveel scheelt dat niet”, vertelt hij. “Vlak voor de coronastop hadden we veel blessures, evenals bijna elk team, waardoor ze de afgelopen twee maanden de tijd hadden om te herstellen. Dat is bij de meeste spelers inmiddels gelukt.”

Veel tijd om zich voor te bereiden heeft Buitenveldert niet. De vereniging neemt het op 19 februari direct op tegen Buitenboys dat de koploper is van de derde klasse. Met acht overwinningen en een gelijkspel behaalde de club niet alleen de periodetitel, maar staat het inmiddels eveneens zeven punten los van achtervolger Pancratius. De Badhoevedorpers zullen niet nóg verder achterop willen raken en is een week later de tegenstander van Buitenveldert.

“Ik denk dat het wel goed is voor de spelersgroep om direct twee sterke tegenstanders te treffen”, zo analyseert Hammer. “We hebben van tevoren gezegd dat we voor promotie willen strijden en daar horen deze duels bij. Gekeken naar de tweede seizoenshelft zijn we echter niet constant genoeg geweest. Het is daarom belangrijk om als club niet teveel te praten, maar eerst een goede reeks neer te zetten. Dan zien we wel weer verder.”

De voetbalstijl van Buitenboys lijkt goed te passen bij het spel van Buitenveldert. “We spelen vaak het beste tegen clubs die ook willen voetballen. Ik verwacht dat Buitenboys dat ook tegen ons gaat doen, waardoor we ruimte krijgen. Anderzijds is het gewoon een goede ploeg waarbij we hard ons best moeten doen om hen te verslaan. Het zou mooi zijn als we een overwinning boeken, omdat we dan omhoog kunnen kijken op de ranglijst.”

Tegen Pancratius moet Buitenveldert zich anders wapenen, zo weet ook Hammer. “Het is altijd lastig om tegen Pancratius te voetballen, waardoor we goed voor de dag moeten komen. Wat Buitenboys en Pancratius gemeen hebben, is dat ze beiden een écht team zijn. Daarin kunnen wij de komende maanden nog stappen maken. We hebben echter een jonge groep, waardoor het logisch is dat we nog een hoop kunnen leren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)