Home / slideshow / Buitenveldert wint eerste bekerwedstrijd ruim van RKAVIC

Buitenveldert wint eerste bekerwedstrijd ruim van RKAVIC

Buitenveldert zette zaterdagmiddag vrij eenvoudig RKAVIC opzij. De Amsterdammers wonnen hun eerste bekerwedstrijd met 3-0, dankzij twee doelpunten van Jemairo Laurence.

De ploeg van trainer Tijn Hammer, die met zeventien nieuwe selectiespelers in de gelederen al aardig op elkaar was ingespeeld, begon uitstekend aan het duel en had direct het spel in handen. Het was dan ook niet verrassend dat de club al snel op een voorsprong kwam. Een afvallende bal aan de rechterkant van het speelveld kwam voor de voeten terecht van Laurence. De voetballer nam de bal op zijn slof en schoot deze droog in de linkerhoek tegen de touwen: 1-0. Het was ook de ruststand.

Snel na de aftrap voor de tweede helft verdubbelde Buitenveldert de score. Na een diepe bal van achteruit kwam deze terecht bij wederom Laurence. Hij nam de bal niet lekker aan, maar het was wél genoeg om zijn tegenstander te slim af te zijn. Vervolgens was hij in staat om de bal langs de keeper te spelen, waardoor Buitenveldert op een respectabele 2-0 voorsprong stond. Nizar Rahou zorgde zelfs voor de 3-0 met een zeer fraaie treffer. In de cirkel voor het zestienmetergebied wipte hij de bal eenvoudig over de doelverdediger van RKAVIC heen. De bezoekers verkleinden nog wel de score tot 3-1, waardoor de club erin ging geloven, maar beide ploegen kwamen verder niet meer tot een treffer.

Hammer was na het duel tegen RKAVIC zeer tevreden over het niveau dat zijn team op de mat legde. De trainer zag dat zijn elftal de wedstrijd grotendeels onder controle had, waarmee het een mooie test was voor de competitiewedstrijden die Buitenveldert over twee weken weer te wachten staan. “Ik ben onwijs blij met de tegenstander van vandaag, want we hebben een mooie pot kunnen spelen. We gaan ons steeds meer richten op onze eerste tegenstander, Wartburgia. Dan moeten we er écht staan”, aldus de oefenmeester.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Send this to a friend