Buitenveldert zakt door nederlaag bij ZOB weg in rechterrijtje

Buitenveldert is met lege handen teruggekeerd van het bezoek aan ZOB. De ploeg van Wilfred den Breejen ging in Zuidoostbeemster met 3-0 onderuit en zakte hierdoor naar de tiende plaats in de zaterdag tweede klasse A.

De eerste helft was van beide kanten onrustig en werd er veel onnodig balverlies geleden. Het duurde tot de 22ste minuut voor de eerste echte grote kans. Een afstandsschot van Jerrold van den Eeckhout werd fraai gekeerd door Buitenveldert-doelman Jules Oomen. Enkele minuten later greep de sluitpost niet goed in bij een vrije trap van Wouter van Os, waar Colin Coenderman in de scrimmage kon profiteren van de rebound: 1-0.

Amper een minuut later verscheen de oud-speler van Purmersteijn opnieuw voor Oomen. Nu redde de keeper wel goed. De bezoekers hadden moeite om een serieuze mogelijkheid te creëeren. Tot overmaat van ramp moest Buitenveldert vlak voor rust een tweede tegentreffer incasseren. Met een hard schot van 25 meter liet Dave Ninteman de doelman kansloos: 2-0.

Ook in de tweede helft moesten de Amsterdammers het afleggen tegen ZOB. Na een uur spelen gooide de thuisploeg het duel definitief in het slot. Coenderman werd vrij voor Oomen gezet en maakte zijn tweede van de middag: 3-0. Hierna konden de gasten pas gevaar stichten. Twee vrije trappen van Björn Ouwehand werden gekeerd door ZOB-keeper Bjorn Huisman.

Volgende week wacht een belangrijk duel voor Buitenveldert, wanneer nummer twaalf Zandvoort op bezoek komt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt