Buitenveldert zet Wartburgia weer met beide benen op de grond

Na de euforie van het periodekampioenschap twee weken geleden dat werd afgedwongen met soms geweldig spel, staat Wartburgia weer met beide voetbalbeentjes op de grond. De afgelopen jaren waren de wedstrijden tussen Wartburgia en Buitenveldert vaak uiterst spannende gebeurtenissen, maar door een samenloop van omstandigheden zat dat er ditmaal niet in.

Buitenvelderts eerste aanval was meteen raak. Luuk Geervliet kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot van dichtbij raak. Net toen Wartburgia aan wilde zetten liep middenvelder Daan van Dijk een blessure op en moest gedwongen uitvallen. De omzettingen waren nauwelijks gedaan of Schadrack Leijgraaff ontsnapte aan buitenspel en rondde koel af. Toen Wartburgia spits Tim Koning te hard doorging op de keeper van Buitenveldert volgde tot overmaat van ramp van de thuisploeg ook nog eens direct rood.

Vlak na rust werkte de buitenspelval bij Wartburgia’s tiental opnieuw niet goed en Buitenveldert profiteerde optimaal. Met 0-3 bleek het voor de Wartburgianen moeilijk om nog eens echt aan te zetten. Bas Bijvoet profiteerde daarentegen wel van de ruimte die hem werd geboden en maakte zelfs nog 0-4. Dylan van Dam kon na een knappe solo langs de achterlijn nog iets terugdoen, maar daarna was de koek wel op. Uithuilen en opnieuw beginnen voor de thuisclub en een dik verdiende overwinning voor de gasten.

Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)