Home / Algemeen / Buitenveldert met zevenklapper langs DVVA

Buitenveldert met zevenklapper langs DVVA

Buitenveldert heeft in de derby tegen DVVA een overtuigende overwinning geboekt. De ploeg van Wilfred den Breejen maakte in de eerste helft het verschil door vijf keer te scoren. In de tweede helft liep Buitenveldert uit naar 2-7.

De eerste mogelijkheid van het duel was na vijf minuten voor Buitenveldert. Martin Campbell zag zijn inzet vanaf rechts echter voorlangs gaan. Buitenveldert begon sterker aan de wedstrijd en beloonde zichzelf na zeven minuten spelen. Campbell brak opnieuw door over rechts en bediende Nabil Ezzhari, die eenvoudig kon binnen tikken: 0-1. Buitenveldert was zeer effectief, want na een klein kwartier was ook de tweede kans raak. Donny van de Pol promoveerde een voorzet van Campbell met een halve omhaal tot een doelpunt.

DVVA kwam de vroege tegenslag niet te boven en moest tien minuten na de 0-2 opnieuw een tegentreffer incasseren. Ben Holthaus bood Van de Pol met een steekpass een kans, maar Campbell gaf het laatste tikje voor de 0-3. Een minuut later had de schade nog groter kunnen worden. Ditmaal kon doelman Davey Spaans met zijn voeten redding brengen op een schuiver van Van de Pol.

Na een klein half uur deed DVVA toch wat terug. Kevin Scholten strafte balverlies van Buitenveldert met een beheerst schot af: 1-3. Vijf minuten na de goal was het verschil echter alweer drie goals in het voordeel van Buitenveldert. Maxim de Swaan veroverde de bal goed op het middenveld en stuurde Van de Pol alleen op Spaans af. De spits was niet zelfzuchtig en legde breed op Campbell: 1-4. DVVA mocht vervolgens Spaans danken dat het geen 1-5 werd. De keeper redde fraai op een inzet van Ezharri. Toch viel de 1-5 nog voor rust. DVVA verdedigde slecht uit en Van de Pol schoot de 1-5 ruststand tegen de touwen.

Na de rust kreeg Scholten twee mogelijkheden om het verschil weer iets te verkleinen. De spits maaide in eerste instantie over de bal en vond in de daaropvolgende aanval doelman Jules Oomen op zijn weg. Aan de andere kant kreeg ook Buitenveldert kleine mogelijkheden, maar Van de Pol en Holthaus wisten niet te scoren. Ruim twintig minuten na rust moest Buitenvelder t met tien man verder. Timon Hazewinkel werd door Jules Oomen net buiten de zestien meter onderuit gelopen, wat de doelman een rode kaart opleverde. De toegekende vrije trap werd door Muus Visser binnen geschoten: 2-5.

Twee minuten later mocht ook Buitenveldert een vrije trap nemen. Sergae Kogeldans krulde de bal fraai binnen: 2-6. Tien minuten voor tijd was ook de derde vrije trap van de tweede helft bijna raak. Muus Visser zag zijn bal echter via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren. In de blessuretijd van het duel tekende Martin Campbell met een droge knal nog voor zijn hattrick en het slotakkoord: 2-7.

Buitenveldert trainer Wilfred den Breejen was na afloop logischerwijs uitermate content met de grote zege. “We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld. Vorig seizoen hadden we veel moeite met DVVA en verloren we ook twee keer. Ik had dan ook zeker niet verwacht dat we met zulke grote cijfers zouden winnen. We hebben DVVA pijn gedaan met onze snelheid voorin en mooie goals gemaakt. Ik kan niet anders dan de jongens een groot compliment geven.”

DVVA coach Jeroen Smakman zag waar het fout ging bij zijn ploeg. “Aan de bal voetbalden we best aardig, maar verdedigend hebben we het als ploeg gewoon slecht gedaan. In de omschakeling gaan we in de eerste helft vier keer nat. Buitenveldert verdiend zeker een compliment. Zij hebben een goede ploeg en met name voorin veel kwaliteit. Wij moeten er nu voor zorgen dat we in de komende wedstrijden punten pakken en weg blijven uit de onderste regionen.”

Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto HAV | Buitenveldert-smaakmaker Martin Campbell

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)