Home / Algemeen / Buitenveldert ziet topschutter Donny van de Pol naar Swift vertrekken

Buitenveldert ziet topschutter Donny van de Pol naar Swift vertrekken

Donny van de Pol is bezig aan zijn laatste maanden in het shirt van zaterdag tweedeklasser Buitenveldert. De 21-jarige spits maakt binnen Amsterdam-Zuid de overstap naar Hoofdklasser Swift. Daar is hij de vierde aanwinst voor volgend seizoen.

Het toverwoord voor Van de Pol: ontwikkeling. “Swift voelt goed, vertrouwd. Het is in de buurt en in die buurt ben ik vroeger opgegroeid. Voor mij is het een hoger niveau, vooral een uitdaging. Ik denk dat ik daar klaar voor ben. Op dit niveau kan ik mij verder ontwikkelen. Ik heb veel gesprekken gevoerd met Bart Logchies (de trainer, red.) en dat voelde heel goed. Ik hoop dat ik meteen van waarde kan zijn in de Hoofdklasse.”

Dit seizoen is de spits, bezig aan zijn tweede seizoen bij de Amsterdammers, goed voor negentien doelpunten in achttien wedstrijden. “Mijn tijd bij Buitenveldert was erg mooi. Ik ben heel gelukkig hier. Alles was leuk; teamgenoten, het vertrouwen van de trainer. Ik hoop de 23 doelpunten te halen. Vier goals in acht wedstrijden, dat klinkt haalbaar. Maar dat is een minimum. Ik ga natuurlijk voor meer.”

Na Jesse Dingjan (Ter Leede), Carlos Groen (OFC) en Joost Meendering (Jong FC Utrecht) is Van de Pol de vierde versterking voor volgend seizoen voor de nummer acht van de zaterdag Hoofdklasse A.