Burak Sitil (FC Aalsmeer) verpest feestje AFC (zaterdag)

AFC heeft verzuimd de periodetitel in de zaterdag eerste klasse A te pakken. De ploeg van Jorg Smeets had deze voor het grijpen, maar door een 1-0 nederlaag bij FC Aalsmeer ging het feestje niet door. Burak Sitil dompelde de Amsterdammers in rouw.

Eerder deze week had Sitil het nog met een paar spelers van AFC over de wedstrijd. Negen jaar lang kunnen de Amsterdammers niet winnen van Aalsmeer – hiervoor als VV Aalsmeer. Ook nu lukte het niet. “Het was zeker verdiend”, trapte de aanvoerder af. “We hebben er keihard voor geknokt, vanaf minuut één zaten we er kort op en het had ook 3-0 of 4-0 kunnen zijn.”

Halverwege de eerste helft opende Sitil de score vanaf de penaltystip, nadat een voorzet van Martin Campbell tegen een Amsterdamse hand ging. “Een paar jongens van AFC kennen mijn vaste hoek en ik zag de keeper (Gijs van Zetten, red.) die kant al opgaan. Deze keer schoot ik de bal in de andere hoek”, glimlachte de doelpuntenmaker.

Direct hierna had Junior Tiller de 2-0 op zijn schoen, maar de middenvelder raakte de bal van dichtbij niet goed genoeg. Aan de andere kant van het veld werd een treffer van Floris Dokkum afgekeurd wegens buitenspel. Ook liet invaller Mitchell Faerber een goede mogelijkheid op de gelijkmaker onbenut. Voor de thuisploeg was de marge klein, maar voldoende om de drie punten binnen te slepen: 1-0.

Na twee nederlagen op rij – tegen Huizen (0-3) en Zwaluwen’30 (2-0) – heeft FC Aalsmeer zich door de zege weer in de top van de ranglijst gemeld. “De overwinning was heel belangrijk, want nu blijf je kort achter ze”, zegt Sitil, doelend op de achterstand van twee punten op de nieuwe koploper Roda’46. “We doen nog volop mee in de race.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.