Home / Derde Divisie zondag / Burgemeester sluit OFC-complex voor minstens 4 weken

Burgemeester sluit OFC-complex voor minstens 4 weken

De burgmeester van Oostzaan, Rob Meerhof, heeft het complex van OFC voor minstens 4 weken gesloten. Dat meldt Het Parool.

Hij doet dat ‘omdat de openbare orde en veiligheid onvoldoende kunnen worden gewaarborgd’. “Ouders gaan maar met hun kinderen mee naar de club en blijven bij de training omdat ze zich onveilig voelen. Iedereen moet hier juist naïef kunnen voetballen.”, zo vertelt hij aan de krant.

De sluiting van het complex van OFC hing al een tijdje in de lucht, maar dat had vooral te maken met duidelijkheid over de financiën van de club. De reden voor de sluiting nu is dus met name de veiligheid. “In de afgelopen weken groeide bij mij als burgemeester het besef dat hier een groeiend veiligheidsissue speelt en dat ik dáárom bestuurlijk moet optreden, hoewel ik eerst helemaal niet op dat spoor zat,” aldus Meerhof tegen Het Parool.

“Het mooie is dat we nu in elk geval vier weken hebben om sámen met het bestuur van OFC te werken aan een schone, veilige club waarbinnen iedereen zich fijn voelt. Ik zie deze sluiting uitdrukkelijk niet als een einde, maar als een begin. Samen met de club en de Oostzaners gaan we aan de slag. Ik doe bovendien een dringend beroep op de KNVB om de komende weken te helpen samen de nodige stappen te zetten.”, vervolgt hij.

De club liet donderdag al weten sluiting te willen voorkomen, met een kort geding dat vanmiddag om 14.00 zou dienen. Dit weekend beginnen de competities voor de jeugd weer. Voor het eerste elftal staat er bovendien een thuiswedstrijd tegen Groene Ster op het programma.

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC