Rydell Poepon - Foto: Rob van Vliet

Burgzorg en Poepon van Ajax naar DWS

Voormalig profvoetballers Mitchell Burgzorg en Rydell Poepon, die bij de amateurs van Ajax in de vierde divisie uitkomen, verruilen hun vroegere werkgever voor DWS. Ze volgen hun huidige assistent-trainer Sergio Cameron naar de roemruchtige Amsterdamse vereniging.

Verrassend? ,,Voor mij niet zo hoor”, verklaart Poepon. ,,Ik ben namelijk al actief bij DWS als jeugdtrainer van de O-15. Ik wil graag blijven voetballen en de combinatie van jeugdtrainer zijn met het spelen bij Ajax werd steeds lastiger. Ik moest vaak al een kwartier eerder bij de trainingen van de O15 weg, om op tijd voor mijn eigen training bij Ajax te zijn.”

Sportief gezien draait DWS een zeer moeizaam seizoen en de kans is aanwezig dat ze degraderen. Een hard gelag voor de voetbalclub uit Amsterdam, die momenteel deelneemt in de tweede klasse en een elfde plaats bezet. ,,Ik had mijn ‘ja-woord’ al gegeven”, aldus Poepon. ,,Ik hoop natuurlijk dat ze behouden blijven voor de tweede klasse. Het gaat mij ook om andere dingen, ik ga namelijk komend seizoen samen met mijn broertje Aramez, die nu in het eerste zaterdagteam van Real Sranang speelt, samen bij DWS voetballen. Ook qua afstanden gaat het ook een stuk meer meevallen; geen verre reizen meer naar Genemuiden, Berkum en Steenwijk. Ik heb er sowieso erg veel zin in.”

Aramez Poepon gaat met zijn broer Rydell voetballen bij DWS (Archieffoto: Jose Mol)

Amsterdammer Poepon (36) speelde in de jeugd van AFC, ASV Fortius en AVV Zeeburgia tot hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. Via Ajax streek hij onder meer neer in Nederland bij Willem II, De Graafschap, Ado den Haag, NAC en RODA JC. Middenvelder Burgzorg (35) kende een lange carrière als profvoetballer bij onder meer Ajax, Haarlem, NEC en Almere City.

Mitchell Burgzorg op archiefbeeld

Zaterdag 27 mei speelt DWS tegen AMVJ. Daarna zal het zich in de nacompetitie proberen zich te handhaven.

Kijk hier voor het volledige programma in de zaterdag tweede klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)