Home / Derde Divisie zondag / Butter waakt bij OFC voor onderschatting: “Ook Gemert is sterk”
Niels Butter
Niels Butter. Foto: John Beckman

Butter waakt bij OFC voor onderschatting: “Ook Gemert is sterk”

OFC won zondagmiddag eenvoudig van UNA. De koploper van de Derde Divisie Zondag zette een 2-0 eindstand op het scorebord. Niels Butter was de maker van de openingstreffer en was na de wedstrijd dan ook opgelucht.

De aanvaller genoot van de manier waarop het doelpunt tot stand kwam. “Het was een goede bal van achteruit. Ik nam de bal aan en zocht de opening op rechts. Toen kreeg ik een voorzet en die kopte ik denk ik goed binnen”, vertelt Butter, die de schoonheid van de voorzet van Max Veerman niet wil onderschatten. “Je hoeft er alleen maar tegenaan te lopen. Niels Springer maakte goed ruimte door naar de eerste paal te trekken, waardoor ik vrij in het midden stond. Als de bal dan goed is, hoef je die alleen aan te raken en dan zit hij.”

Het is opvallend dat OFC zo makkelijk van de nummer twee van de competitie wint. Desondanks waakt Butter voor onderschatting. “Ik hoorde dat zij wat spelers misten, dus het kan ook eraan liggen dat ze vandaag een paar krachten misten. Wat zegt dat over de competitie? Ik denk dat naast OFC ook Gemert sterk is. Die winnen vandaag ook van Oss. Dat is ook een geduchte tegenstander.”

Bekijk hier het volledige interview:

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman