Buurman versus buurman: Wartburgia verslaat JOS Watergraafsmeer

Traditioneel zijn deze Sportpark Drieburg derby’s behoorlijk intensief en dat was ook deze keer het geval. JOS Watergraafsmeer begon sterk, won zijn duels en profiteerde van tientallen foute passes van de gastheren. Het was aan Wartburgia-doelman Bob van Dijk te danken dat het met rust nog 0-0 stond. Tweemaal ranselde hij knap een hard schot van JOS uit de hoek, terwijl zijn collega aan de andere kant niet veel te doen had. Wartburgia slaagde er ondanks hard werken nauwelijks in om een knappe aanval op te zetten ondanks hard werken.

Na rust bleek er weinig veranderd. JOS startte overdonderend en kreeg kans na kans. In de 50ste minuut viel de terechte 0-1 na een scrimmage dichtbij het doel van Wartburgia. Het bleek de opmaat tot een iets beter soort voetbal bij de thuisclub. Dylan van Dam kwam in de 65ste minuut goed langs z’n man en zette scherp voor op Mark Zwagerman die knap inkopte. Een paar minuten later kantelde de wedstrijd helemaal doordat Niek Remijn met een achterwaartse kopbal z’n elke wedstijd aanwezige ‘Tor-instinkt’ omzette in de 2-1 na een verre ingooi van Mitchell Vorstman. JOS was de kluts kwijt en Wartburgia won per minuut aan zelfvertrouwen. Toch was er net zo’n 10 minuten voor tijd opnieuw een sublieme redding van keeper van Dijk nodig om de drie punten voor Wartburgia te pakken. Het team met het meeste geluk won zaterdagmiddag.

Wartburgia klimt daardoor naar de vierde plaats, JOS Watergraafsmeer zakt naar de dertiende plaats. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto: Frank van Paridon