Carlos Alarcon Vidal verlengt verbintenis bij GeuzenMiddenmeer én JOGA Fortius

De bevlogen voetbaltrainer Carlos Alarcon Vidal blijft in het seizoen 2021/2022 aan het roer staan van het zaterdagteam van JOGA Fortius en het zondagteam van GeuzenMiddenmeer. Beide clubs komen uit in de vierde klasse.

Alarcon Vidal was na het huidige seizoen van plan om bij GeuzenMiddenmeer te stoppen. De Chileen wilde meer flexibiliteit in zijn leven en vond het daarom mooi geweest. Toen de spelersgroep echter hoogte kreeg van de zoektocht naar zijn opvolger, besloot deze zijn hoofdtrainer persoonlijk op te bellen. “Door de coronacrisis konden we dit seizoen weinig wedstrijden spelen. De spelers wilden daarom graag nog een seizoen met me door”, vertelt Alarcon Vidal. “Dat wilde ik zélf ook dolgraag. Als trainer kan je geen groter compliment krijgen dan een spelersgroep die aangeeft graag me je door te gaan. Vervolgens zijn we met elkaar in gesprek gegaan en besloten we om de samenwerking nog een jaar te vervolgen.” Het is de bedoeling dat Alarcon Vidal in de zomer van 2022 alsnog afscheid neemt van het eerste team. “Dan geef ik het stokje over aan mijn opvolger.”

Ook bij JOGA Fortius verlengt de oefenmeester zijn lopende verbintenis met een jaar, waarmee hij zijn derde seizoen met het team ingaat. Door de coronastops kon Alarcon Vidal vooralsnog geen seizoen afmaken. “Ik heb veel aan de vereniging te danken, waardoor ik het mooi vind om door te gaan. Hopelijk presteren we volgend seizoen goed.” Ondertussen hoeft hij zich allerminst te vervelen. Naast zijn werkzaamheden bij de seniorenteams is hij Technisch Jeugdcoördinator bij De Meer en traint hij een jeugdteam bij GeuzenMiddenmeer. “Het valt voor mij allemaal goed te combineren. Wanneer ik aan een nieuwe uitdaging begin, zorg ik altijd ervoor dat ik duidelijk communiceer op welke momenten ik beschikbaar ben. Bovendien werk ik bij clubs die allemaal in Amsterdam-Oost liggen. Daardoor kan ik me overal voor de volle honderd procent inzetten.”

Hoewel beide clubs actief zijn in de vierde klasse, zijn de mogelijkheden divers te noemen. Waar GeuzenMiddenmeer na de eerste vier wedstrijden bovenin de competitie was terug te vinden, gingen de prestaties van JOGA Fortius dit seizoen wat stroever. “Met GeuzenMiddenmeer moeten we komend voetbaljaar meedoen voor de bovenste plaatsen en daarmee strijden voor promotie naar de derde klasse. Wanneer we in staat blijken om de huidige spelersgroep te behouden, dan weet ik zeker dat dit mogelijk is. Daarnaast hopen we wat talenten uit de jeugdafdeling door te laten stromen, waarmee we bouwen aan onze toekomst.” Bij JOGA Fortius hoopt Alarcon Vidal voor de middenmoot te spelen. “Tussen willen en doen zit soms echter een groot verschil, dus we moeten het eerst laten zien. We moeten langzaam toegroeien naar het gewenste niveau.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!